Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Terraza Barcelona
Foto: Tutti Frutti/Shutterstock

Els propietaris que rebaixin lloguers de locals rebran una subvenció

L’ajuda s’atorgarà als propietaris d’establiments de menys de 300 metres quadrats a canvi de reduir la renda als seus inquilins

Escrit per
Aitana Palomar
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà un milió d’euros a subvencionar la rebaixa dels lloguers comercials dels locals de menys de 300 metres quadrats que hagin hagut de tancar durant la quarantena en els quals el titular de l’activitat sigui un autònom o una micro o petita empresa.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha informat que es pagarà 600 euros als propietaris que redueixin el lloguer entre un 25 i un 50% durant els sis mesos posteriors al 16 de març, dia en què es va declarar l’estat d’alarma, i 1.200 euros a aquells que proposin una rebaixa de més del 50%. 

Les sol·licituds es podran presentar a partir del 25 de juny

La subvenció es realitzarà en un pagament únic, després que l’inquilí i el propietari arribin a un acord i presentin una declaració a l'Ajuntament de Barcelona comprometent-se a complir l'acordat.

Les sol·licituds per a obtenir aquesta retribució es podran presentar a partir del 25 de juny, i durant un període de dos mesos, en qualsevol oficina del registre municipal o telemàticament a través del Portal de Tràmits.

Es podran beneficiar d'aquesta nova ajuda els establiments que pertanyin als següents sectors: comerç al detall de productes no alimentaris (excepte farmàcies), serveis d'alimentació en restaurants, bars, etc.; serveis d'allotjament de reparació o agències de viatges. 

L'Ajuntament no descarta augmentar el fons

L'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) ja han aconseguit 70 acords entre propietaris i inquilins mitjançant el nou servei d'assistència jurídica que s'ha inaugurat per a facilitar aquests acords.

La proposta inicial consisteix a destinar un milió d’euros, però l’Ajuntament no descarta augmentar el fons després d’avaluar la resposta del sector davant aquesta iniciativa.

NO T'HO PERDIS: Els misteriosos pòsters que es projecten a les façanes de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat