Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pessebre aquàtic de la fira Nadal al Port
Foto: Juanjo Martínez

Els vehicles que participaran en el Ral·li Dakar 2024 sortiran des del Port de Barcelona

Barcelona viu el Dakar és un dels vuits projectes seleccionats per l'Ajuntament per millorar la gestió turística de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona té experiència a l'hora d'acollir competicions esportives. Els Jocs Olímpic de 1992, la Copa Davis el 2000 i 2009 i, aquest any, també serà la seu de la Copa Amèrica de Vela, entre l'agost i l'octubre del 2024. Malgrat que no ha estat l'escenari escollit per celebrar el Ral·li Dakar 2024, que es farà a Aràbia Saudita, els vehicles que hi participaran sí que sortiran des del Port de Barcelona. Barcelona viu el Dakar vol recuperar els vincles que la ciutat té amb la competició des de fa dècades com, per exemple, quan el 2005 Barcelona va acollir la sortida i prova pròleg de l'edició d'aquell any.

El projecte ha estat un dels vuit escollits per l'Ajuntament de Barcelona per invertir part de l'impost turístic i millorar la gestió del turisme a la ciutat. En el cas de Barcelona Viu el Dakar, es destinaran uns 150.000 euros per potenciar l'espai públic del Fòrum, on la ciutadania podrà contemplar les tasques d'organització i veure els vehicles. El divendres 1 de desembre també se celebrarà un esdeveniment públic i gratuït per presentar pilots i automòbils dels més de 60 equips que participaran en l'edició d'enguany.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona destinarà 7,69 milions d'euros de l'Impost d'Estades en Establiments Turístics (IEET) per finançar iniciatives que promocionen el model turístic que busca la ciutat i que afavoreixen aspectes com la cultura, la gastronomia, l'economia blava o la mobilitat sostenible, entre d'altres.

Viu la vela

Entre els projectes escollits, el més ambiciós és Viu la vela, que vol apropar la vela a més de 17.000 alumnes de 6è de primària de Barcelona durant els propers dos cursos. Els joves dels 359 centres educatius de la ciutat visitaran alguna de les escoles de vela de Barcelona per convertir el litoral barceloní en un escenari habitual per la pràctica d'aquest esport.

Els vuit projectes escollits

Més enllà del Viu la vela i Barcelona Viu el Dakar, també s'han seleccionat sis projectes més: la FIRA Integrated Systems Europe (ISE2024), que vol potenciar la indústria creativa del sector audiovisual de la ciutat; Promoció de Turisme Blau, que promocionarà l'esport nàutic en el marc de la Copa Amèrica de Vela; Conceptualització i disseny de la campanya de promoció estratègica internacional de turisme, que definirà la propera campanya turística de la ciutat; Beat Barcelona, una mostra de gastronomia, festivals, tecnologia i atractius de la ciutat dins del recinte del Mobile World Congress; Celebrem el 25è aniversari d'ArticketBCN, que promociona els sis museus d'art més importants de Barcelona; i Plaça de Barcelona, que dissenyarà una exposició per realçar la Marca Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat