Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

En Marc Ribas obrirà una hamburgueseria al Museu del Vi de Girona

La Brutal, hamburgueses, vins i territori, aixeca la persiana a principis del 2022

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Tot i l'abassegadora dimensió mediàtica i xouman d'en Marc Ribas (un home que és alhora el cuiner i el presentador de 'reality' de Catalunya!) recordem que és un cuiner dels bons i un empresari amb olfacte (amb restaurants excel·lents al seu currículum, entre ells Matís o la Taverna del Ciri). I a principis del 2022 obrirà una hamburgueseria, La Brutal, al centre de Girona ciutat: on hi hagué l'històric Museu del Vi, un restaurant de cuina catalana que va obrir el 1977 i va tancar fa poc per jubilació dels propietaris (i on el 80 % dels habitants de la província hi han agafat un bon gat almenys dues vegades). "Estic molt content de ser allà", explica, "sobretot pel que significa el Museu del Vi a Girona. Per això hem volgut respectar al màxim el record del local, i em fa l'efecte que ho hem aconseguit"

Que ningú s'esperi "un 'diner' o un 'drive-in estil anys 50's', amb juke box i personal estil rockabilly. Jo sóc un paio rústic, i tot el que hi haurà a dins també serà rústic", vaticina. L'eslògan del local dona moltes pistes per on anirà la carta: Hamburgueses, vins i territori. "Proximitat i sostenibilitat són els pilars de la cuina ara mateix, i també ho són dels meus negocis". Les hamburgueses estaran fetes de vedella de Girona, de pollastre Rei del Galliner –granges catalanes amb pollastres amb espai i ben menjats– i porc Ral d'Avinyó. 

I com seran les hamburgueses? Ribas precisa que el pa el faran ells, "amb material noble i de proximitat, com tota la resta. I no seran hamburgueses americanes de mida descomunal, que et desencaixen la mandíbula com si fossis un pitó, sinó de mida normal". No hi haurà ni quètxup ni mostassa, "sinó salses agafades del receptari català des de l'edat mitjana. Ens referirem al territori català a través d'una hamburguesa o un hummus de Santa Pau"

Però no us imagineu una 'burger' d'escudella i carn d'olla o uns fideus a la cassola entre pa i pa, sinó més aviat una hamburguesa de vedella de Girona amb un pa fet amb ceba de Figueres i una salsa de romesco verd. "Vull fer coses amb sentit, i vestirem l'hamburguesa amb elements catalans, però no convertirem plats típics catalans en hamburguesa". Les hamburgueses seran el plat principal, però també hi haurà entrants (que no pas guarnicions). I també una aposta potent pels vins de la terra i l'embotit i formatge artesans, protagonistes en horari de vermut i 'after-work'. El tiquet serà d'uns 30 euros. Barceloní colonitzat pel taco i la 'gyoza', aquest és un motiu per acostar-se a Girona... Brutal!  

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueses de Barcelona 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat