Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ens n'anem d'expo... eròtica!

Marta Molas
Escrit per
Marta Molas
Publicitat

Sembla que art i erotisme van força de la mà. Som culturetes habituats a veure despullats sense immutar-nos: des de les musses de Rubens, passant per la 'maja' despullada fins als nus fotogràfics implacables de Helmut Newton. Però tot i semblar haver-hi art eròtic prolífic arreu, no us penseu que és tan fàcil trobar obra que remeti al sexe, l’erotisme i la sensualitat a Barcelona. Per això hem volgut destacar-vos la ruta artística de l’estiu per les ments mes fogoses:

Mutuo i els 'follage' d’Alberto Gayo
Pels amants de l’art i l’eròtica que encara no coneixeu l’espai Mutuo, que sapigueu que és un 'must'. Si repasseu els esdeveniments de l’any, veureu que han dedicat molts esforços a l’art de la intimitat: des d’exposicions fotogràfiques de Shibari fins a projeccions d’obres d’artistes obsessionats amb el cos, passant pel seu 'Sexy Things Market', un mercat expositiu per visualitzar l’art de plasmar la sexualitat dels objectes. El 5 de juliol estrenen, i només durant tres dies, els collage eròtics d’Alberto Gayo: 'La Brisa Sicalíptica' són imperdibles estampes porno de finals del XIX entre fulles i brisa que recuperen el moviment sexual que un dia van tenir.

Obra d'Alberto Gayo

La Fundació Miró s’omple de cortesanes i geishes d’Itō Shinsui

Fins al 22 de juliol podreu passejar-vos per la Fundació Miró per excitar-vos amb els gravats tradicionals revisitats d’Itō Shinsui. Aquest artista forma part del moviment 'shin hanga', que recuperà el segle passat la tradicional tècnica del gravat i els ideals de bellesa tradicionals del Japó feudal. Veureu en les obres cortesanes, samurais, geishes i actors kabuki revisitats amb una nova sensibilitat. Shinshui és sutil, elegant i molt suggerent: ens posa.

© Taiyo no Hikari Foundation

I un clàssic: revisitar a Marylin

A la Fundació Cabanas de Sant Cugat del Vallès sempre hi trobareu la mussa sexual per excel·lència esperant-vos. Norma Jeane, la Monroe, roman impassible i eterna en fotografies, retalls de premsa, objectes, llibres i documents recopilats per l’artista Frederic Cabanas. Però aquesta casa-museu no para quieta i també us ofereix exposicions temporals: trempeu amb 'Marilyn in New York, Side by Side', que recorre i retrata els indrets freqüentats per l’actriu durant les seves estades a Nova York, revelant l’empremta deixada pel mite, així com els inevitables canvis produïts pel pas del temps a la ciutat més dinàmica del món. No us espereu fotografies de nus: no calen. La posada en escena de l’actriu en edificis i carrers, el seu estil o mirada ja són suficients per enaltir cors i altres parts baixes.

Últimes notícies

    Publicitat