Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Es busquen fotos i vídeos per a una gran exposició sobre la crisi
Autobusos a les cotxeres d'Horta
Foto: Clara Soler

Es busquen fotos i vídeos per a una gran exposició sobre la crisi

Es volen documentar els últims dos mesos a través de la participació de la ciutadania

Advertising
El  Museu d’Història de Catalunya lidera, en col·laboració amb diverses xarxes museístiques, la campanya 'Memòries d’una pandèmia', una iniciativa per documentar i preservar la memòria dels dos últims mesos al nostre país.

Amb aquest objectiu, neix el hashtag #MemoriesPandemia, des del qual es pretén recollir documents, imatges, vídeos i objectes que puguin representar l'impacte de la crisi sanitària a Catalunya. També cada museu posarà a disposició de la població les eines que tingui per establir contacte digital amb els ciutadans. Podeu consultar les condicions de cada un a través de la web de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya.

La campanya està adreçada a la societat en general, des de persones individuals i anònimes a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions. En la majoria de casos consistirà a enviar un correu electrònic o omplir un formulari web adjuntant els arxius digitals que es vulguin donar, entre altra informació, i, en cas que vulguin donar un objecte, esperar a fer-ho fins que el museu torni a obrir les seves portes. 
#MemoriesPandèmia

 

#MemoriesPandèmiaFOTO: Clara Soler

 

Tancat fins a nou avís

Es pot participar en la campanya aportant fotografies, vídeos, missatges de veu, documents i objectes dels temes més diversos perquè, com més ampli sigui el fons que es generi, millor es podrà explicar la polièdrica realitat e les últimes setmanes.

Alguns exemples de coses per donar són cartells de 'Tancat'', dibuixos o altres materials elaborats, objectes domèstics que reflecteixin la vida sota mesures de tancament i distanciament social, EPIs (guants, màscares, bates i altre material sanitari) o nous productes creats per empreses. Aquests materials poden fer referència a les etapes del tancament o bé a fases posteriors, d’adaptació i tornada a la normalitat, per tal de documentar la crisi en tota la cronologia.

Quan sigui possible, aquesta iniciativa es coordinarà amb els arxius comarcals de referència per a cada museu participant per tal de treballar de manera conjunta i complementària. Molts d’ells estan participant en el projecte #ArxivemlaCovid19, que comparteix amb “Memòries d’una pandèmia” la recollida de documents que testimoniïn una època que passarà a la història.

NO T'HO PERDIS: Propostes per celebrar el Dia internacional dels museus a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Share the story
Últimes notícies
    Advertising