Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Autobusos a les cotxeres d'Horta
Foto: Clara Soler

Es busquen fotos i vídeos per a una gran exposició sobre la crisi

Es volen documentar els últims dos mesos a través de la participació de la ciutadania

Escrit per
Claudia Ibáñez
Publicitat
El  Museu d’Història de Catalunya lidera, en col·laboració amb diverses xarxes museístiques, la campanya 'Memòries d’una pandèmia', una iniciativa per documentar i preservar la memòria dels dos últims mesos al nostre país.

Amb aquest objectiu, neix el hashtag #MemoriesPandemia, des del qual es pretén recollir documents, imatges, vídeos i objectes que puguin representar l'impacte de la crisi sanitària a Catalunya. També cada museu posarà a disposició de la població les eines que tingui per establir contacte digital amb els ciutadans. Podeu consultar les condicions de cada un a través de la web de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya.

La campanya està adreçada a la societat en general, des de persones individuals i anònimes a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions. En la majoria de casos consistirà a enviar un correu electrònic o omplir un formulari web adjuntant els arxius digitals que es vulguin donar, entre altra informació, i, en cas que vulguin donar un objecte, esperar a fer-ho fins que el museu torni a obrir les seves portes. 
#MemoriesPandèmia
#MemoriesPandèmiaFOTO: Clara Soler

Tancat fins a nou avís

Es pot participar en la campanya aportant fotografies, vídeos, missatges de veu, documents i objectes dels temes més diversos perquè, com més ampli sigui el fons que es generi, millor es podrà explicar la polièdrica realitat e les últimes setmanes.

Alguns exemples de coses per donar són cartells de 'Tancat'', dibuixos o altres materials elaborats, objectes domèstics que reflecteixin la vida sota mesures de tancament i distanciament social, EPIs (guants, màscares, bates i altre material sanitari) o nous productes creats per empreses. Aquests materials poden fer referència a les etapes del tancament o bé a fases posteriors, d’adaptació i tornada a la normalitat, per tal de documentar la crisi en tota la cronologia.

Quan sigui possible, aquesta iniciativa es coordinarà amb els arxius comarcals de referència per a cada museu participant per tal de treballar de manera conjunta i complementària. Molts d’ells estan participant en el projecte #ArxivemlaCovid19, que comparteix amb “Memòries d’una pandèmia” la recollida de documents que testimoniïn una època que passarà a la història.

NO T'HO PERDIS: Propostes per celebrar el Dia internacional dels museus a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat