Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Paseo de Gracia
Foto: Yury Dmitrienko / Shutterstock

Es tallarà el trànsit del Passeig de Gràcia pel Sant Jordi d'estiu

Les parades de llibres ocuparan, per primer cop a la història, els carrils dels vehicles

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A poc a poc anem sabent més detalls del que ja s'ha batejat com a Sant Jordi d'estiu. El pròxim 23 de juliol Barcelona i tot Catalunya espera reviure l'esperit literari i romàntic que no es va poder viure el passat 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a causa de l'estat d'alarma. La canícula pròpia d'un mes de juliol no es podrà evitar però els gremis implicats en l'organització, llibreters i floristes, ja busquen la manera de poder-lo celebrar de la forma més còmoda i segura. És per això que Ajuntament i impulsors han arribat a un equilibri entre seguretat i festa: tallar el trànsit del Passeig de Gràcia i transformar aquest eix en l'espai central de la festa.

Llibres en el lloc dels cotxes

No sabem si aquest Sant Jordi calorós serà un èxit, el que segur sabem és que aconseguirà una imatge inèdita, un Passeig de Gràcia sense rastre de cotxes i, en el seu lloc, parades plenes de llibres. L'acord que s'ha arribat amb el consistori és el tall total del trànsit i l'ocupació de l'espai central de cotxes, mentre que les voreres es mantindrà la circulació de persones i terrasses dels bars i restaurants. El tall es preveu que comenci a plaça Catalunya i encara està per definir on s'acabarà però possiblement no s'estendrà al llarg del passeig, dependrà de la demanda de parades dels llibreters i editorials que s'hi vulguin posar. L'elecció d'aquesta ubicació no solament respon a la centralitat i la bellesa del Passeig de Gràcia sinó que també facilita complir amb les mesures de seguretat que mana Procicat.

Nova data de Sant Jordi
Nova data de Sant JordiFOTO: JordiDelgado, Shutterstock

D'un inici es contemplava la idea que cada llibreria muntés la seva parada davant del seu local, fet que permetria evitar grans aglomeracions però es perdria la centralitat i la visibilitat de la festa en un sol punt de la ciutat. La decisió de tallar el trànsit del Passeig de Gràcia permetrà controlar en tot moment l'accés de la gent i el nombre de persones que hi hagi en cada tram. A més, s'aconseguirà una imatge de centralitat, on quasi tot passarà en un sol punt de la ciutat i no es patirà per no poder complir amb les mesures de seguretat. 

NO T'HO PERDIS: Torna el cinema a la fresca amb la Sala Montjuïc

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat