Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Font Barcelona
Foto: Shutterstock

Farà encara més calor a Barcelona: les temperatures superaran els 35 graus

L'onada de calor arribarà al seu punt màxim durant dimecres i dijous, arribant als 40 graus a diverses parts de Catalunya

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si us ha costat dormir aquestes nits passades, no ens sorprèn gens. L'onada de calor ha arribat a Barcelona i tots els ciutadans ho hem pogut sentir. Malgrat això, aquesta encara no ha arribat al seu punt màxim i es preveu que entre dimecres i dijous les temperatures a la ciutat arribin als 37 graus.

La calor continuarà sent igual d'intensa com aquests darrers dies, deixant registres de 35 graus al migdia i la tarda a la ciutat, així com nit tòrrides on és impossible agafar el son, registrant el rècord del segle de temperatura mínima a Barcelona, amb 27,9 graus a la matinada. Malgrat que els dos dies vinents l'onada de calor arribarà al seu punt àlgid, dimecres serà el dia on les temperatures tocaran sostre.

L'Observatori Fabra de Barcelona va registrar dilluns 37 graus durant la tarda i 29 graus durant gairebé tota la nit. L'estació meteorològica ha avisat que aquest dimecres les temperatures arribaran fàcilment als 37 graus a certs indrets de Barcelona, així com a la resta de Catalunya podrien sobrepassar els 40 graus, sobretot a les zones d'interior. Prepareu-vos perquè les dues nits vinents seran més complicades i més intenses, ja que la nuvolositat que podria arribar a Barcelona farien més difícil que la calor pogués marxar durant la nit. 

Més val prevenir

Per evitar els cops de calor, la conselleria de Salut de la Generalitat ha activat el pla operatiu per evitar els efectes de la calor sobre la salut. Entre els consells que es donen, la hidratació i fugir del sol en hores de màxima insolació són les que més destaquen, a més de portar el cap cobert sempre que se surti al carrer, sobretot tots aquells que treballeu a l'aire lliure.

Un dels altres consells que ha donat l'Ajuntament de Barcelona són evitar l'activitat física durant les hores puntes de calor, així com prioritzar els menjars lleugers, evitant els àpats calents o molt calòrics. Finalment, també han recordat que hi ha refugis climàtics repartits per tota la ciutat on la temperatura és de 27 graus, els quals estan a disposició de tothom i gaudeixen d'una bona accessibilitat.

NO T'HO PERDIS: Idees per refrescar-se a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat