Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Capvespre mirador del migdia
Foto: Álvaro Asensio

Freddie Mercury i Montserrat Caballé tindran un mirador a Barcelona

Nelson Mandela, Josep Fontana i els Català són altres dels nous noms que tindran carrers i places a la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona té diversos punts on podeu gaudir de les millors vistes de la ciutat. A aquesta llista, ara s'afegirà un nou mirador dedicat als autors de la cançó que va posar la banda sonora als Jocs Olímpic de Barcelona l'any 1992. Freddie Mercury i Montserrat Caballé tindran un mirador al districte de Sant Martí, entre el carrer de Castillejos i la plaça de les Glòries. La Ponència del Nomenclàtor ha donat llum verda a la proposta que homenatjarà el cantant de Queen i la soprano barcelonina.

A més, també ha donat el vistiplau per a la creació de nous vials i canvis de nom a diversos punts de la ciutat, com el de la plaça dels Fotògrafs Català, dedicada a Pere Català Pic i a Francesc i Pere Català Roca, a Ciutat Vella. Altres places que es rebatejaran seran la plaça de Josep Fontana, a Horta-Guinardó, la plaça Nelson Mandela, a Sant Andreu, i la plaça de Ramon Porqueras, a Sants-Montjuïc.

També s'ha acceptat la incorporació de dotze noms de dona més als carrers i places de Barcelona. Tots ells faran referència a dones que representen la memòria de l'activisme veïnal, polític i sindicalista, la cultura i la ciència, com ara les compositores Mercè Torrents i Turmo i Lluïsa Casagemas i Coll, i els jardins de Nou Barris que portaran el nom de Trinidad Gallego.

A més, s'instal·laran plaques i faristols en memòria a esdeveniments històrics de la ciutat, com el que commemorarà la primera manifestació a favor de l'alliberament sexual a l'Estat Espanyol, a la Rambla, el 26 de juny de 1977.

NO T'HO PERDIS: 10 edificis emblemàtics de Barcelona que ara estan buits o en desús

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat