Notícies

Gustav Klimt, protagonista de la nova exposició immersiva del Centre IDEAL del Poblenou

La nova proposta, que s'inaugura el 16 d'abril, tindrà més de 1000 m2 de pantalla, experiència amb ulleres de realitat virtual, i espais interactius

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Després d'estrenar-se amb una superexposició que ens introduïa –literalment– en les obres de Monet i de fer-li un merescudíssim homenatge a la fotografia analògica i als grans fotògrafs barcelonins del segle XX a 'Barcelona. Memòria fotogràfica' –que apura els seus últims dies– el Centre d'Arts Digitals IDEAL presenta la seva tercera producció immersiva de gran format, aquesta vegada centrada en l'obra de Gustav Klimt.

'Klimt, l'experiència immersiva' es pot visitar a partir del 16 d'abril i les entrades ja es poden comprarEs tracta d'una coproducció amb l’estudi belga Exhibition Hub que s'estrenarà simultàniament a la Gallerie Horta de Brussel·les i a l'IDEAL i on tornareu a gaudir de projeccions de 360º, 1000 metres quadrats de pantalla i una experiència amb ulleres de realitat virtual encara més impressionant i immersiva que les altres exposicions que ja ha acollit l'IDEAL. Una proposta molta maca i pensada per a tota la família.

Klimt, l'experiència inmersiva
Foto: IDEAL Centre d'Arts Digitals

Imma Fondevila i  l'austríaca Theresia Nickl són les comissàries d'aquesta exposició híbrida entre art i audiovisual que s’apropa a la figura de Klimt des d’un punt de vista inèdit a partir de dues grans àrees temàtiques: el modernisme i el feminisme. A més, la mostra també fa un paral·lelisme entre artistes i activistes de la Viena del segle XIX-XX i la Barcelona de l'època.

Com en altres ocasions, la sala immersiva és el gran reclam, amb una producció de 35 minuts que es reproduirà en 'loop' i que mostra el vincle de Klimt amb l'arquitectura i les intervencions que va fer a importantíssims edificis austríacs, i un recorregut per les obres que formen part de la seva Època daurada, com el famós 'Petó' i 'L'arbre de la vida'. 

En aquesta nova producció, l'IDEAL compta amb una nova sala, 300 m² extra en una nau annexa que fins fa poc era el Temple Xinès Taoista de Barcelona. Aquí és on hi ha la instal·lació 'Viena 1900', protagonitzada pel quadre 'Petó' d'una manera diferent i sorprenent i amb una pantalla gegant de 180º on els més petits, i les seves creacions, seran protagonistes.

El paper de les dones

L'exposició també li dona molta importància al paper de les dones en l'obra de Klimt –en una de les sales podem llegir la frase "No hi ha cap autoretrat meu. Només m'interessen altres persones, especialment les dones". Les dones li inspiren i gràcies a dones de l'alta burgesia vienesa es converteix en un dels retratistes més ben pagats de l'època. Klimt va viure amb la seva mare i dues germanes fins a la seva mort, mai es va casar, però sí que va reconèixer diversos fills il·legítims. Només se li coneix una mena de companya sentimental, Emilie Flöge, dissenyadora de roba que representa la nova dona moderna i a qui la mostra la dedica un bonic espai on podem veure fotos dels dos junts.

Foto de Klimt con Emilie Flöge
Foto: Erica Aspas

Però les dones protagonitzen més espais on se'ns parla de l'activisme, l'activitat professional i l'aparença –amb vestuari cedit pel Museu Tèxtil de Terrassa– comparant importants dones de l'activisme i el feminisme catalanes i austríaques.

L'experiència acaba amb la part de realitat virtual, molt més impactant que en altres ocasions, i el Fotomatón on el visitant pot veure la seva cara transformada en una de les obres de Klimt.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions que pots veure ara a Barcelona.

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat