Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gustavo Dudamel en la CDMX
Foto: Cortesía Auditorio Nacional/Danny Clinch

Gustavo Dudamel dirigirà al Liceu els dos únics concerts de 'West Side Story'

L'obra de Leonard Bernstein tindrà com a personatges principals els cantants Nadine Sierra i Juan Diego Flórez

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Tot i que encara haurem d'esperar unes setmanes per saber la programació completa per a la temporada 2024/2025 del Gran Teatre del Liceu, ja sabem una de les obres excepcionals que estarà inclosa. El Liceu reunirà tres grans noms internacionals que participaran en les dues funcions de 'West Side Story'. El reconegut director d'orquestra Gustavo Dudamel dirigirà l'Orquestra del Liceu en dos concerts de l'obra de Leonard Bernstein, que tindrà als cantants Nadine Sierra i a Juan Diego Flórez com a Maria i Tony, els protagonistes de la història. Les dues funcions dirigides per Dudamel, un dels directors més aclamats del món, se celebraran el 29 i el 31 de juliol del 2025.

L'adaptació que acollirà Barcelona posarà sobre l'escenari les emocions d'una jove parella que no poden estar junts per la rivalitat de les seves famílies. Un amor prohibit que acabarà amb la mort d'un dels amants i que mostrarà que l'odi és un verí contra el qual no hi ha antídot. Les entrades per ambdues funcions es posaran a la venda el 12 de juny per als abonats al Liceu i el 19 de juny per al públic general a través de la pàgina web del teatre.

El musical 'West Side Story' ha captivat a milers d'espectadors durant dècades des que va ser creada l'any 1957 per Leonard Bernstein, un dels noms més emblemàtics de la història musical dels Estats Units. El compositor, pianista i director d'orquestra va fer una exploració de les emocions humanes a través d'una rivalitat urbana entre dues bandes d'ètnies diferents: els Jets, amb arrels europees, i els Sharks, de Puerto Rico. Poc després, l'any 1961, l'obra va ser adaptada al cinema, una pel·lícula dirigida per Robert Wise i Jerome Robbins que va guanyar deu premis Oscar, inclòs el de millor pel·lícula.

Gustavo Dudamel, de Veneçuela al món

Dudamel s'ha convertit en un dels directors d'orquestra més rellevants de l'actualitat. Al llarg de la seva carrera ha dirigit concerts tan importants com el de Viena de Cap d'Any el 2017, i ha rebut premis com un Grammy per la direcció de la simfonia número 4 de Brahms interpretada per l'orquestra Filharmònica de Los Angeles, de la qual és director. A més, el passat 2019, es va convertir en el primer veneçolà de la història en rebre una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood i dos anys després, Steven Spielberg el va escollir per dirigir la Filharmònica de Nova York a la seva nova adaptació musical de 'West Side Story'.

Gustavo Dudamel
Foto: Shutterstock

Més enllà del seu currículum professional, Dudamel també és conegut per aprofitar esdeveniments públics per reivindicar qüestions socials i polítiques, com durant el moment d'entrega de la seva estrella. "Veneçuela viu una situació política i social inacceptable i hem de continuar lluitant, ara més que mai, pel canvi que el nostre poble mereix", va dir el director durant el seu discurs d'acceptació, un moment que també va aprofitar per donar suport a la manifestació que hi havia convocada a Caracas l'endemà en contra del govern de Nicolás Maduro.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat