Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dudamel al Liceu
Gran Teatre del LiceuDudamel al Liceu

Gustavo Dudamel i la seva orquestra aterren a Barcelona amb Beethoven i Dvořák

La representació de 'Fidelio' serà inclusiva, perquè estarà adaptada tant a audiències sordes com oients

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Barcelona serà el tret de sortida de la gira europea de dos programes del mestre Gustavo Dudamel i la seva orquestra americana, l'Orquestra Filharmònica de Los Angeles (LA Phil), de la qual n’és director musical i artístic des de fa quinze anys. Així doncs, el tour portarà a la ciutat l’òpera 'Fidelio' de Beethoven i la 'Simfonia del nou món' de Dvořák.

Pel que fa al primer concert, el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana s’uniran a Dudamel i LA Phil en la seva gira europea, de la qual la primera parada serà al Gran Teatre del Liceu els dies 26 i 27 de maig i continuarà a París (31 de maig) i Londres (3 de juny). Tanmateix, la producció s’haurà representat prèviament al Walt Dinsey Concert Hall de Los Angeles amb la participació del Cor de Cambra del Palau, que haurà fet un treball previ d’una setmana amb Dudamel i la seva orquestra.  

Es tracta d’una representació innovadora de l’única òpera de Beethoven, ja que ha estat adaptada tant per a audiències sordes com a oients: és interpretada íntegrament en llengua de signes internacional. Es va estrenar el 2022 en coproducció amb el Deaf West Theatre de Los Angeles, que portaran els seus actors, i compta també amb el cor veneçolà Coro de Manos Blancas, un programa d’El Sistema que ofereix accés a la pràctica musical a nens amb discapacitat. Pel que fa al càsting, en aquesta versió de 'Fidelio' posaran veu a la història els solistes Tamara Wilson, Andrew Staples, James Rutherford, Patrick Blackwell, Shenyang, Gabriella Reyes i David Portillo.

Dudamel al Liceu
Gran Teatre del LiceuDudamel al Liceu

L’altra producció amb què Gustavo Dudamel i la Filharmònica de Los Angeles viatjaran per Europa es representarà a Barcelona al Palau de la Música Catalana el 28 de maig, coincidint amb el cicle estrella de l’auditori, el Palau 100. El concert serà un gest envers els pròxims Jocs Olímpics de París perquè presentarà la 'Fanfara olímpica' de John Williams i es completarà amb la 'Simfonia núm. 9, "del Nou Món"' de  Dvořák i l’obra de Gabriela Ortiz, ‘Altar de corda’, interpretada per la violinista espanyola María Dueñas. 

Una trobada internacional amb impacte social

Gustavo Dudamel completarà la seva estada a Barcelona amb un esdeveniment que pretén demostrar com la música i els programes d’educació musical generen canvis a la societat i traspassen fronteres: el projecte Chors of Harmony, que es vertebra amb la Youth Orquestra Los Angeles (YOLA). 

Es tracta d’una iniciativa creada fa disset anys per LA Phil i liderada pel mateix mestre amb l’objectiu de garantir que tots els joves tinguin accés equitatiu a la pràctica de la música. En aquesta línia, durant tres dies més d’un centenar de jove de la YOLA i d’altres projectes musico socials nacionals i internacionals, duran a terme un conjunt d’assajos i activitats a les instal·lacions de l’ESMUC que culminaran amb un assaig obert al Palau de la Música el 27 de maig.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat