Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
barcelona turistes
Shutterstock

Habitacions d'hotel un 20% més cares i altres xifres del turisme a Barcelona

En els últims trenta anys els turistes allotjats a hotels han pujat un 285,8%

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats favorites per visitar i també de les més cares de tot l'Estat per al turisme, els preus ho corroboren. El Gremi d'Hotelers acaba de fer públiques les xifres del que portem d'any i algunes dades són reveladores.

L'habitació d'hotel, per exemple, el preu mitjà de la qual ara se situa en 174 euros per nit, que són 33,2 euros més que en el mateix període de 2019 abans de la pandèmia, una pujada, per tant, de gairebé el 20%. El preu ha estat encara més car als mesos de juliol i agost arribant a 186,6 euros de mitjana.

L'ocupació es manté encara en nivells per sota de la pandèmia, però per poc: 82,6%, 1,2 punt per sota de 2019. Els mesos de juliol i agost l'ocupació ha pujat fins al 88%.

Turistes
Ajuntament de BarcelonaTuristes

Altres xifres del turisme a Barcelona dels últims 30 anys

El creixement del turisme ha estat un dels grans motors de la Barcelona dels últims anys, és evident. Però en quina proporció? En les pernoctacions, per exemple: en els últims trenta anys els turistes allotjats en hotels ha pujat un 285,8%. Això és gràcies al fet que l'oferta hotelera ha pujat un 180%, segons xifres que publica 'El Periódico'.

Altres dades significatives del creixement turístic dels últims 30 anys són la pujada d'un 1.963,3% de creueristes, l'augment del 445% dels passatgers a l'aeroport del Prat i un 279% més de visitants de congressos i fires.

NO T'HO PERDIS: 10 viatges que has de fer abans de morir

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat