Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Foto: Maskin
Foto: Maskin Foto: Maskin

¡Inventen a Barcelona la mascareta que et permet somriure!

Transparent Facemask mostra l'expressió de qui la porta

Per
Ricard Martin
Publicitat

Les incomoditats de l'obligatorietat de portar mascareta quasi sempre són moltes: dificultat per respirar bé, per menjar i beure ... I és clar, per comunicar-se. Malgrat que diuen que els ulls són el mirall de l'ànima, quan l'expressió facial està emmudida al 50% és molt difícil interpretar les emocions i intencions de l'interlocutor. I ja no diguem si necessitem llegir els seus llavis.

La solució ja és aquí, i s'ha creat a Barcelona: un grup d'estudiants d'Enginyeria de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han inventat Transparent Facemask, "un prototip de mascareta que proposa substituir l'actual model convencional opac per màscares de plàstic totalment transparents i reutilitzables que permetin la visualització de la boca de l'usuari que la porta ", explica l'equip de la 'start-up' Maskin, format per Álvaro M. Marc (UPF), Nadia P. Bernat (UPF), Francesco de Vivo (UPF), Juan Ortega ( UPM), Alejandra Isern (Elisava), Oscar Oviedo (Elisava) i Paula Sánchez (UCC).

View this post on Instagram

👤🤍 MASKIN ROMPE AGUAS 🤍👤

A post shared by MASKIN 💠🤍 (@maskin.es) on

El model desenvolupat per aquest equip permet establir un contacte més personal, i també està dirigit a la gent amb problemes auditius que necessiten llegir els llavis per comunicar-se. "Les màscares seran un element present en la nostra vida diària molt temps, i la que proposem té un disseny peculiar, innovador i assequible per a la ciutadania", prossegueix l'equip de Maskin.

Aquest projecte ha guanyat el premi al projecte més ben desenvolupat del concurs Enginy Contra la Covid-19, una iniciativa solidària que vol donar suport a projectes encapçalats per estudiants d'enginyeria de la UPF perquè desenvolupin eines i protocols per ajudar a la ciutadania en la lluita global contra la propagació de la pandèmia. Empresari generós i amb visió de futur... Obre la cartera, xuta'ls calés i comença a fabricar-la ja!

NO T'HO PERDIS: On comprar mascaretes de tela amb dissenys originals


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat