Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

¡Inventen a Barcelona la mascareta que et permet somriure!

Transparent Facemask mostra l'expressió de qui la porta

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Les incomoditats de l'obligatorietat de portar mascareta quasi sempre són moltes: dificultat per respirar bé, per menjar i beure ... I és clar, per comunicar-se. Malgrat que diuen que els ulls són el mirall de l'ànima, quan l'expressió facial està emmudida al 50% és molt difícil interpretar les emocions i intencions de l'interlocutor. I ja no diguem si necessitem llegir els seus llavis.

La solució ja és aquí, i s'ha creat a Barcelona: un grup d'estudiants d'Enginyeria de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han inventat Transparent Facemask, "un prototip de mascareta que proposa substituir l'actual model convencional opac per màscares de plàstic totalment transparents i reutilitzables que permetin la visualització de la boca de l'usuari que la porta ", explica l'equip de la 'start-up' Maskin, format per Álvaro M. Marc (UPF), Nadia P. Bernat (UPF), Francesco de Vivo (UPF), Juan Ortega ( UPM), Alejandra Isern (Elisava), Oscar Oviedo (Elisava) i Paula Sánchez (UCC).

View this post on Instagram

👤🤍 MASKIN ROMPE AGUAS 🤍👤

A post shared by MASKIN 💠🤍 (@maskin.es) on

El model desenvolupat per aquest equip permet establir un contacte més personal, i també està dirigit a la gent amb problemes auditius que necessiten llegir els llavis per comunicar-se. "Les màscares seran un element present en la nostra vida diària molt temps, i la que proposem té un disseny peculiar, innovador i assequible per a la ciutadania", prossegueix l'equip de Maskin.

Aquest projecte ha guanyat el premi al projecte més ben desenvolupat del concurs Enginy Contra la Covid-19, una iniciativa solidària que vol donar suport a projectes encapçalats per estudiants d'enginyeria de la UPF perquè desenvolupin eines i protocols per ajudar a la ciutadania en la lluita global contra la propagació de la pandèmia. Empresari generós i amb visió de futur... Obre la cartera, xuta'ls calés i comença a fabricar-la ja!

NO T'HO PERDIS: On comprar mascaretes de tela amb dissenys originals


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat