Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Irene Solà, Marc Pastor, Marta Orriols i Víctor 'Parkas'
Foto: Maria DiasIrene Solà, Marc Pastor, Marta Orriols i Víctor 'Parkas'

Irene Solà, Marc Pastor, Marta Orriols i Víctor 'Parkas' Recort, nous fitxatges de Time Out

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Des de setembre de l'any passat que cada setmana podem llegir a la revista els contes de Gonzalo Torné, Tina Vallès, Maria Cabrera i Sebastià Portell, que ens han descobert racons insòlits de Barcelona, han dit la seva sobre grans esdeveniments, han ressuscitat personatges propis i aliens (el senyor Palomar d'Italo Calvino sempre estarà amb nosaltres), han poetitzat sobre falcons, gelats de maduixa, fer-ho en una discoteca... El 'contracte' era per un any. I ara aquestes quatre primeres espases de la literatura que s'escriu a Barcelona deixen pas a quatre noves figures: Irene Solà, Marc Pastor, Marta Orriols i Víctor Recort (a.k.a. Víctor Parkas)

Seguirem el mateix sistema que aquesta temporada que se'n va. Des del compte de Twitter de Time Out Barcelona, us proposarem una pregunta amb quatre possibles respostes relacionada amb un autor. A partir de la que guanyi, el nostre columnista haurà d'esmolar l'enginy i servir-nos una ficció que hi faci referència.

Segur que ja els coneixeu, però igualment us fem cinc cèntims de qui són Solà, Orriols, Parkas i Pastor:

1. Irene Solà: és la flamant guanyador del premi Llibres Anagrama de Novel·la 2019 gràcies 'Canto jo i la muntanya balla', un dels nostres llibres preferits d'aquest 2019 i lectura obligatòria per aquest estiu. És molt jove i ve de publicar una altra brillant novel·la, 'Els dics' (L'Altra), i fer-se un nom com a poeta. Fa uns anys, quan no en tenia ni 25, vam entrevistar-la per a un reportatge de portada que vam dedicar al talent de menys de 25 que campava per Barcelona. No anàvem gaire errats!

2. Víctor Recort (a.k.a. Víctor Parkas): el flamant autor de 'Game Boy' (Caballo de Troya), signarà els contes amb el seu cognom de debò, Recort. Amb aquesta novel·la, amb la qual ha debutat, Parkas s'ha fet un nom i ha guanyat milers de lectors, molts dels quals ja el seguien a la revista digital 'Playground'. També és col·laborador dels nostres addictes a les sèries preferits, els Serielizados.

3. Marta Orriols: qui no ha llegit 'Aprendre a parlar amb les plantes' (Periscopi)? Va sortir a la tardor i la vam recomanar molt per Sant Jordi. Porta mesos al capdamunt de les llistes dels més venuts i té a punt un munt de traduccions, entre les quals hi ha l'anglès. Poca broma. Abans va debutar amb els llibres de contes 'Anatomia de les distàncies curtes' (Periscopi), que ja li va fer obtenir molts seguidors.

4. Marc Pastor: acaba de publicar 'Els àngels em miren' (Amsterdam) i és un dels autors més populars de la seva generació gràcies a 'La mala dona' (La Magrana) i 'L'any de la plaga' (La Magrana). Ha tocat tots els gèneres en la novel·la i ens ha xivat que podria ser que aviat veiéssim 'La mala dona' convertida en sèrie. Aquesta novel·la, que parla d'Enriqueta Martí, la Vampira del Raval, compta amb una pila de traduccions.

NO T'HO PERDIS: Totxos per gaudir de l'agost

Últimes notícies

    Publicitat