Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Guillem Gisbert
Foto: Berta VicenteGuillem Gisbert

Ja es poden sentir les dues primeres cançons de Guillem Gisbert en solitari

'Les dues torres' i 'Waltzing Matilda' són l'avançament del disc que publicarà el març del 2024

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

No s'havia anunciat oficialment, però era vox populi. Des que Guillem Gisbert va fer públic que actuaria en solitari, es podia suposar que aprofitaria la pausa amb Manel per crear material propi i, per tant, entrava en les travesses que el 2024 pogués publicar un àlbum de debut com a solista. La cronologia dels fets és aquesta: el 12 de setembre se sap que farà un concert a la sala Apolo (divendres 3 de maig) i les entrades s'exhaureixen en poques hores; després s'anuncien dos passis a les escales de la Catedral de Girona dins del festival Strenes (4 de maig), pels quals també s'han esgotat les entrades; i després es van anunciant més aparicions a festivals catalans: l'Embassa't de Sabadell, el Primavera Sound, el Vida de Vilanova i la Geltrú, el Talarn Music Experience... i en cauran més. 

Doncs bé, som a novembre i ja tenim aquí el primer avançament del disc que publicarà el març de 2024. Es tracta d'un doble single, amb dues cançons que contenen l'essència del Gisbert compositor de Manel: hauria estat molt difícil amagar aquest ADN. Tanmateix, tant a 'Les dues torres' com a 'Waltzing Matilda' trobem una aproximació diferent al seu estil compositiu. A la primera, un monòleg impossible que la Torre Mapfre li fa a l'Hotel Arts, ens trobem una cançó de veu i piano que va evolucionant cap a una altra cosa (aquesta ha estat produïda per Jordi Casadesús de La iaia). A la segona, produïda per Anxo Ferreira (abans a Novedades Carminha, ara col·laborador de Sen Senra), ens trobem amb una llarga passejada bressolada per sintetitzadors.

Els primers videoclips

Si bé les cançons es publiquen a la mitjanit de dimecres 22 a dijous 23 de novembre a totes les plataformes digitals, els respectius videoclips no es podran veure fins a les 10 del matí de dijous. El de 'Les dues torres' és obra de David Junyent i Pau Muns i inclou imatges de càmeres de seguretat i una animació feta amb IA; el de 'Waltzing Matilda' és de David Domingo aka Stanley Sunday, que ja havia fet el clip de 'Boy band' de Manel. 

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i Catalunya el 2023 i el 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat