Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Biblioteca de Catalunya reobre amb una peça de l'autor d''Incendis'

Oriol Broggi torna al seu autor fetitxe, Wajdi Mouawad, amb un format de teatre més retransmissió

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

El març passat, quan tot es va aturar, Oriol Broggi i l’equip de La Perla 29 tenien a punt d’estrena una nova peça del seu dramaturg de capçalera, Wajdi Mouawad, amb qui tants èxits han sembrat. 'Assedegats' és un text sobre la bellesa i la joventut que l’autor d’'Incendis' va escriure amb Benoît Vermeulen.

“En aquests mesos d’aturada no hem canviat la lectura del text, el que passa és que amb les oïdes d’ara el sents una mica diferent, canvia la recepció –apunta Broggi– perquè les ganes d’estar vius no han canviat, al contrari, s’han potenciat”.

La insatisfacció dels tres adolescents protagonistes amb el seu context –tema recurrent en Mouawad– vehicula una trama en què conviuen personatges de temps i realitats diverses. Per una banda, Guillem Balart, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró, intèrprets in situ que interactuen amb altres actors enregistrats en vídeo: Clara Segura, Ivan Benet i Xavi Ruano. Un joc de miralls digitals que obliga tot l’equip a multiplicar els recursos tècnics en la posada en escena, agosarada per la seva complexitat.



No és només que l’espectacle compti amb una realització en directe, és que l’audiovisual és el centre d’un dispositiu que s’ha contagiat en la seva readaptació de l’estètica de les videoconferències, omnipresents en el confinament. L’estructura en forma de monòlegs de la peça i la nova distribució de les butaques ajuda a la companyia amb les noves distàncies sanitàries, unes limitacions que han volgut capgirar.

Perquè 'Assedegats' és teatre i també vídeo, una funció presencial i també una retransmissió que es podrà veure en directe a teatres de Manresa, Vic, Granollers, Manacor i fins i tot al pati del teatre amb entrades més barates. “No crec que tot aquest sistema de retransmissions sigui una solució de futur –conclou Broggi–, però l’obra ja tenia un gran component audiovisual i el context actual ens ha ajudat a portar-lo a l’extrem”. Un salt entre pantalles per arribar, després de mesos sense teatre, a uns espectadors també assedegats

'Assedegats'. Biblioteca de Catalunya. Del 6 al 17 de juliol. 20 h, 22 €.

NO T'HO PERDIS: La programació del Grec Festival 2020

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat