Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca García Márquez
Irene Poza | Biblioteca García Márquez

La biblioteca García Márquez de Barcelona, la millor del món, rep un premi d'arquitectura

L'edifici de Sant Martí ha estat el guanyador del premi EX-Aequo dels FAD d'Arquitectura 2023, malgrat les goteres que denuncien els treballadors

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Després de ser escollida la millor biblioteca pública del món de 2023, la Gabriel Garcia Márquez ha tornat a ser reconeguda en un important certamen. El seu disseny ha estat premiat amb el reconeixement ex aequo dels Premis FAD d'Arquitectura i interiorisme que han estat atorgats a l'Escola industrial de Barcelona. L'equipament municipal ha estat escollit entre els 22 finalistes d'aquesta 65a edició, on s'han presentat un total de 458 obres.

Biblioteca García Márquez
Irene Poza

Els guardons han valorat les candidates segons la seva innovació per afrontar els reptes que presenta l'actualitat, les propostes joves d'autor i amb projecció de futur i si presenten, o no, una gestió econòmica intel·ligent, entre altres criteris. Finalment, el jurat ha decidit que la García Márquez i la Reggio School són obres "excel·lents i de caràcter complementari" i ha destacat que la biblioteca "crea una gran diversitat d'espais".

El reconeixement, però, arriba en un moment delicat per l'equipament. Molts dels seus treballadors denuncien que, malgrat que el disseny és admirable, la seva funcionalitat no ho és tant i que pateixen goteres des de la seva inauguració l'any 2022. Aquesta situació ha obligat els empleats a posar galledes d'aigua per evitar que es faci malbé el terra.

NO T'HO PERDIS: Tot el que has de saber per gaudir del 48H Open House BCN

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat