Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Pau UAB Casa Convalescència
Marc Vila PuigSant Pau UAB Casa Convalescència

Tot el que has de saber per gaudir del 48H Open House BCN

Aquest festival d’arquitectura gratis t’obre les portes de més de 200 edificis de la ciutat

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Entre amants de l’arquitectura, xafarders i estetes, el 48H Open House BCN aconsegueix mobilitzar unes 60.000 persones pels carrers de la ciutat a la cerca de descobertes arquitectòniques. Cada any, aquest festival obre les portes a espais que no acostumen a obrir al públic i ofereix l’oportunitat única de descobrir l’interior de molts edificis icònics de Barcelona de la mà de professionals de l’arquitectura. 

Aquest any, l’Open House tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre i oferirà visites a 227 edificis (76 de nous, 151 que repeteixen d’altres anys), més de 275 activitats, 27 itineraris guiats i 21 itineraris lliures. Tot el festival girarà al voltant de l’arquitectura mediterrània, amb l’objectiu d’entendre el nostre passat arquitectònic per a dissenyar un futur millor i més sostenible. 

En la 12a edició del Festival d’Arquitectura 48h Open House BCN, la majoria d’edificis es podran visitar sense cita prèvia. Només un 9% dels edificis requereixen cita per a visitar-los (l’aplicatiu per reservar-ho s’obrirà a les 10 h del 19 d’octubre). Per la resta d’espais, només t’has de desplaçar i adreçar-te als voluntaris de l’Open House, per gaudir de la teva visita. En aquest mapa de la ciutat pots descobrir quins edificis s’obriran al públic durant el cap de setmana del festival. 

La programació del festival ressalta diferents tipologies d’edificis en les seves diverses seccions. Per exemple, l’Open Infraestructures convida a visitar les instal·lacions que donen suport al desenvolupament de les ciutats (per exemple, el dipòsit d’aigües pluvials l’Estrella, a Badalona, o les cotxeres del Tram, a Sant Joan Despí); la secció Open Social mostra l’arquitectura de la ciutat que respon als desafiaments d’inclusió social com els habitatges cooperatius La Xarxaire o els habitatges socials del Bon Pastor, i la secció Open Green destaca els edificis pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental com el Terrat Viu del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona.

A més, enguany l’Open House retrà homenatge a l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat, que va modernitzar l’arquitectura mediterrània fusionant la funcionalitat de l’arquitectura rural amb tècniques constructives contemporànioes. Els inicis professionals de Coderch van tenir lloc a Sitges, d’on va ser arquitecte municipal i on va deixar una clara i valuosa petjada. Als anys seixanta, va dissenyar edificis com les Torres Trade (1968), el bloc d’habitatges de les Cotxeres de Sarrià (1968) i l’Institut Français de Barcelona (1975).

En aquesta edició de l’Open House, es podran visitar edificis dels següents municipis: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt i, aquest any com a ciutat convidada, també l’emblemàtica Sitges.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat