Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bodega d'en Rafel
Foto: Time Out Barcelona Bodega d'en Rafel

La Bodega d'en Rafel no tanca: el bar més estimat de Sant Antoni té una nova vida

Els propietaris del Bar Borrell agafen les regnes d'aquest icònic establiment

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Va haver-hi una apocalipsi sentimental quan es va saber que La Bodega d'en Rafel, un dels bars més carismàtics i estimats de Barcelona –un local que agermana gent gran, moderns i escriptors addictes al capipota– tancava. Bé, en realitat només va estar dos dies tancat: en Rafel Jordana va abaixar la persiana el 31 de gener del 2021, i el 3 de gener van agafar el negoci la família Masero, propietària des de fa vint anys del Bar Borrell, una altra icona de Barcelona que va obrir l'any 1909. (i de fet, en Rafel s'hi va estar uns quants dies donant un cop de mà).

En Víctor Masero explica que feia uns quants anys que anava al darrere del traspàs d'aquesta bodega emblemàtica, i que se sent molt il·lusionat de comandar la seva nova etapa. Què canviaran? "Res!", riu. "Hem mantingut el mateix personal en cuina i sala, i hem mantingut tots els preus i proveïdors", assegura. "La tasca que ha fet en Rafel és admirable, i el que no faré és carregar-me la seva herència", afirma rotund. Vol mantenir la confiança cega del client, que demana totes les consumicions sense consultar el llistat de preus (que ningú mai ha vist perquè no cal). 

El dia a dia del local el porta el seu fill, en Jordi Masero, amb 15 anys d'experiència com a cap de sala al Cangrejo Loco. "Hem mantingut tota la clientela, i el que he de fer és adaptar-nos nosaltres a ells, i intentar mantenir el caliu que s'ha creat tots durant tots aquests anys", diu en Jordi. Els únics canvis que hi haurà a la bodega "seran petites actualitzacions de mobiliari i de vaixella per fer la vida dels treballadors més fàcil"

La Bodega d'en Rafel
Foto: Time Out BarcelonaLa Bodega d'en Rafel

A tot Sant Antoni ha sonat un uf d'alleujament col·lectiu quan s'ha sabut que la continuïtat d'en Rafel passa per una empresa familiar del barri, i no pas per la compra d'un fons d'inversió que ho convertís en una 'cebichería' molecular. Un dilluns de gener, aquí t'hi trobes la gent de sempre amb els seus carajillos, les seves copetes de vi del Montsant de grandiosa qualitat preu, fotent-se unes bones croquetes o un 'pintxo' de truita de patates, impecable i sucosa. I per molts anys.  

 NO T'HO PERDIS: Els bars més antics de Barcelona 

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat