Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
‘Casa Batlló: Living Architecture’
Casa Batlló‘Casa Batlló: Living Architecture’

La Casa Batlló prepara un mapping per enlluernar Barcelona (i és aquest cap de setmana!)

La façana del monument de Gaudí s'il·luminarà amb una obra digital creada per l'artista Sofía Crespo

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

És una de les façanes més fotografiades, una autèntica icona de Barcelona amb el segell inconfusible de l'arquitecte Antoni Gaudí. Des de la seva renovació i l'obertura completa al públic, la Casa Batlló no para d'atreure un volum de mirades en augment. Això és deu, en part, a la modernització del monument a través de, per exemple, les innovadores tècniques del mapping que dialoguen amb l'espectacular arquitectura de base.

Atenció, doncs, al nou mapping a punt d'estrenar-se, una obra que serà, sens dubte, un dels reclams turístics de l'hivern a Barcelona, més encara si atenem el fet que es veurà per un temps molt limitat. La reconeguda artista argentina Sofía Crespo, pionera a explorar la vida orgànica a través de la intel·ligència artificial, ha creat un espectacle visual exclusiu titulat 'Structures of Being' que interactuarà amb la Casa Batlló.

Mapping Casa Batlló
Foto: Casa BatllóL'autora del mapping, Sofia Crespo

Per descomptat, la inspiració de Crespo està en la naturalesa, en aquest cas en els elements orgànics integrats en l'arquitectura de Gaudí. L'artista explica que utilitza algoritmes per extreure patrons visuals de dades, permetent-li centrar-se en característiques i formes visuals innovadores. L'obra desafia la imaginació amb éssers que semblen provenir d'un altre planeta, combinant formes naturals inspirades en la Casa Batlló amb escaneigs 3D de la seva façana.

Casa Batlló
Casa Batlló

La música de l'espectacle anirà a càrrec de Robert M. Thomas, una composició que inclou la participació d'artistes locals com l'organista Juan de la Rubia i el quartet de corda Cosmos Quartet. La nova obra s'inscriu en les celebracions del 200è aniversari de passeig de Gràcia i també forma part del programa del festival Llum BCN 2024.

Quan podrem veure el nou mapping de la Casa Batlló?

L'espectacle visual 'Structures of Being' es projectarà de manera gratuïta el dissabte 27 de gener a partir de les 21 h i el diumenge 28 de gener a partir de les 19 h, amb sessions programades cada mitja hora fins a les 22.30 h. Una experiència dissenyada per ser seguida en directe, així que si no us la voleu perdre, anoteu les dates en el calendari. Però si no podeu acudir, també tindreu disponible una retransmissió en línia.

Casa Batlló
Casa Batlló

NO T'HO PERDIS: L'espectacular zoòtrop digital d'Alba G. Corral, un dels grans reclams dels Llum BCN 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat