Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llum BCN 2024 Alba G. Corral
Foto: La Roda de la Llum - El Zoòtrop Roig

L'espectacular zoòtrop digital d'Alba G. Corral, un dels grans reclams dels Llum BCN 2024

El dispositiu, que formarà part de les 40 instal·lacions lumíniques del festival, es podrà veure des del 2 fins al 4 de febrer

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Per sisè any consecutiu, el Poblenou i els voltants de la plaça de les Glòries s'il·luminaran de la mà del Llum BCN 2024. Del 2 al 4 de febrer podreu visitar gratis les 40 instal·lacions lumíniques repartides per diversos punts de la zona. Si no teniu temps per veure-les totes, n'hi ha algunes que no us podeu perdre, com l'obra d'Alba G. Corral al centre comercial Westfield Glòries.

'La roda de la llum-El zoòtrop roig' serà un dels reclams de la sisena edició de l'esdeveniment i es podrà visitar a la plaça central del centre comercial del 2 al 4 de febrer de 18.30 a 23 h. L'artista presenta d'un cilindre de gran diàmetre que ha nascut del llenguatge del codi de programació. Aquest llenguatge fa que la proposta inclogui una projecció, llums LED, i efectes especials i de so que magnifiquen l'experiència visual.

En què s'inspira l'obra?

L'obra d'Alba G. Corral fa referència al zoòtrop inventat per William George Horne l'any 1834, que era un dispositiu que mostrava imatges en moviment a través de diversos talls col·locats al seu voltant mentre l'aparell girava. La reinterpretació de l'artista es desvincula de l'artefacte original, però hi manté l'essència amb el concepte de crear una narrativa visual.

A més, la instal·lació inverteix les dimensions de l'aparell original d'Horne; en lloc de ser petit i veure's des de dalt, l'obra és de grans dimensions i el punt de vista de les persones es converteix en l'enfocament central.

Activitats i iniciatives solidàries

Durant el 3 de febrer, el centre comercial oferirà activitats diürnes per a les persones que s'acostin a visitar l'obra d'Alba G. Corral. El centre també instal·larà una barra de cervesa solidària durant tot el període del Llum BCN per recaptar fons per diverses accions socials a càrrec del club de bàsquet del barri del Clot. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat