Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Llum BCN 2024

  • Què fer, Festivals
  1. We Harvest Wind / Llum BCN
    Foto: JANUS VAN DEN EIJNDEN
  2. Playmodes Llum BCN
    Foto: Llum BCNPlaymodes Llum BCN
  3. Llum BCN
    Foto: Llum BCN
Publicitat

Time Out diu

El Poblenou s'omple d'instal·lacions lumíniques del 2 al 4 de febrer

Poblenou torna a ser la seu del Festival Llum BCN, que se celebra del 2 al 4 de febrer amb 40 instal·lacions d'artistes professionals i escoles d'art, disseny, il·luminació i arquitectura.

Quin format tindrà el Llum BCN 2024?

L'esdeveniment transformarà diversos espais urbans del Poblenou en espais de llum pròpia. El Museu del Disseny Hub, el Mirador de Glòries, la Casa de les Lletres, el local d'Hangar.org, L'Auditori, el Teatre Nacional de Catalunya o el Parc del Poblenou seran alguns dels espais que acolliran les exposicions de 13 artistes nacionals i internacionals, 15 escoles de disseny i arquitectura, 28 instal·lacions lumíniques. A banda del festival Llum BCN, patrocinat per Yamaha, també es podran veure 11 propostes de l'Off Llum i 5 creacions dins de + llum. 

Què veure al Llum BCN 2024? 

Range in between és una instal·lació que se situarà a l'Auditori que proposa una mirada a la llum com a instrument clau en la relació sociocognitiva del món, de les persones i de l’espai. Reflexiona sobre les identitats de gènere i posa en dubte el binarisme a través d’una dramatúrgia coreogràfica de contacte entre llum i matèria. 

Una altra plena de colors és 'Liberty and light', de l'artista Chila Kumari. Són uns neons amb dibuixos i paraules diverses a la paret del centre d'Arts Santa Mònica. Aquests seran reciclats de l'any passat per garantir la sostenibilitat.

Elisa Storelli ens presenta 'Mira el SOL': Una exposició que es pregunta com percebríem el temps si l'espai fos diferent. És un encàrrec de Mirador Torre Glòries que, en línia amb el seu relat expositiu, amplifica les relacions entre els ecosistemes urbans i les trasllada als ecosistemes planetaris.

Hi haurà també una instal·lació destacada que es podrà visitar més enllà de les dates del festival: fins al 17 de març al Disseny Hub. Es diu “Paterns and recognitions. Una composició en tres parts” de United Visual Artists:

Sylent Symphony. Disseny Hub Barcelona (Dhub). Vuit escultures cinètiques personalitzades projecten plans giratoris de llum i so per tota la sala.

- Vanishing Point. Disseny Hub Barcelona (Dhub). Utilitza la perspectiva com a eina per remodelar i redefinir un espai, continuant amb les exploracions d’UVA en l’arquitectura programable i creant la il·lusió de la llum com a material físic.

- Present Shock. Disseny Hub Barcelona (Dhub) Allau de rellotges estadístics que representen informació en temps real sobre el món. L’objectiu és posar en relleu com la velocitat i el volum de dades en l’era de la informació plantegen nous reptes a les limitacions del nostre aparell cognitiu.

Quins són els horaris del Llum BCN?

Passejant pels carrers us anireu trobant amb les peces artístiques, que estaran enceses cada dia a partir de les 18.30 h i fins a les 23.30, excepte diumenge, quan el festival clausurarà a les 23 h.

OFF Llum BCN

Dins del marc del Llum BCN, també se celebrarà la 5a edició del circuit lumínic alternatiu Off Llum BCN. El componen 11 instal·lacions lumíniques d'artistes multidisciplinaris que experimenten amb la llum i que estan ubicades en diferents espais associats de la comunitat creativa de Poblenou Urban District. Hi haurà les propostes de Darklight Studio + Inzist, Cerebralwaves, Agustina Palazzo, BeatMe Lab Studio o Júlia Rossinyol + Kevin Sake + Mercè Lledós, entre d'altres. L'Off Llum BCN es podrà veure del 2 al 4 de febrer de 18.30 h a 23.30 h, menys diumenge que acaba a les 23 h. 

A més, hi haurà altres activitats com jornades per conèixer els artistes. L’accés a tots els espais és gratuït i podeu ja us podeu descarregar el seu mapa de llum per veure el recorregut per les instal·lacions.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.barcelona.cat/llumbcn/ca/
Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà