Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Llum BCN 2023

  • Què fer, Festivals
  1. We Harvest Wind / Llum BCN
    Foto: JANUS VAN DEN EIJNDEN
  2. Playmodes Llum BCN
    Foto: Llum BCNPlaymodes Llum BCN
  3. Llum BCN
    Foto: Llum BCN
Publicitat

Time Out diu

El Poblenou s'omple d'instal·lacions lumíniques del 3 al 5 de febrer

Poblenou torna a ser la seu del Festival Llum BCN, que se celebra del 3 al 5 de febrer amb 15 instal·lacions d'artistes professionals i de 15 escoles d'art, disseny, il·luminació i arquitectura. Passejant pels carrers us anireu trobant amb les peces artístiques, que estaran enceses cada dia a partir de les 18.30 h i fins a les 23.30, excepte diumenge, quan el festival clausurarà a les 23 h.

A través dels projectes que acull el festival, l'esdeveniment busca respostes a reptes col·lectius, com la crisi climàtica o la nostra relació amb l'energia, amb noves eines i maneres de fer. Les propostes d’aquesta nova edició plantegen icones urbanes energèticament autosuficients, com 'Another Moon' del col·lectiu de Corea del Sud Kimichi and Chips, una lluna que flotarà dibuixada per làsers alimentats exclusivament de l'energia solar acumulada durant el dia. En aquesta instal·lació s'hi podrà accedir de 20 h a 22.30 h. D'altra banda, l'obra de l'holandès Thijs Biersteker també explora nous imaginaris de generació d'energia: 'We Harvest Wind' és una escultura cinètica interactiva alimentada per forces eòliques.

Què veure al Llum BCN 2023? Les instal·lacions més 'instagramejables'

En un festival de llum tot és objecte de fotografia, però el col·lectiu Architects of Air ha creat uns inflables lumínics i plens de colors on la gent es podrà endinsar. Per tant, sabates fora! El recorregut dura uns 20 minuts i el disseny, inspirat en formes de la natura, ha donat nom a la peça: 'Arborialis'. La trobareu a la plaça Josep Antoni Coderch. A més, aquesta instal·lació obra a les 16.30 h.

Una altra plena de colors és 'Liberty and Light', de l'artista Chila Kumari. Són uns neons amb dibuixos i paraules diverses a la paret del pati de Can Framis plens de significat. Però amb la que quedarem meravellats segur serà amb el 'Monolith', de SpY: una hipnòtica experiència visual que traça un vincle entre el mite cinematogràfic d''Una odissea a l'espai' i l’element més totèmic de la nostra societat: la pantalla del telèfon mòbil.

OFF Llum BCN

Dins del marc del Llum BCN, també se celebrarà la 4a edició del circuit lumínic alternatiu Off Llum BCN. El componen 12 instal·lacions lumíniques d'artistes multidisciplinaris repartides per nou espais que formen part de la comunitat creativa del Poblenou Urban District. L'Off Llum BCN es podrà veure del 3 al 5 de febrer de 18.30 h a 23.30 h, menys diumenge que acaba a les 23 h. Alguns dels espais que hi participen són el Centre Universitari BAU amb el projecte 'Wood Wide Web' i l’escola de cinema i animació 3D FX Animation amb tres instal·lacions lumíniques diferents. 

A més, hi haurà altres activitats com jornades per conèixer els artistes. L’accés a tots els espais és gratuït i podeu ja us podeu descarregar el seu mapa de llum per veure el recorregut per les instal·lacions.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.barcelona.cat/llumbcn/ca/
Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà