Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Corberó
Top ArquitecturaCasa Corberó

La fascinant casa laberíntica de l’escultor Xavi Corberó surt a la venda per sis milions d’euros

L'edifici té cinc plantes, amb 38 dormitoris, 15 banys, nou sales d'estar, tres cuines i dos pàrquings

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Durant més de 60 anys, l’escultor Xavi Corberó va adquirir, ampliar i reformar tot un seguit de cases situades al nucli antic d’Esplugues de Llobregat. El projecte va quedar inacabat quan l’artista va morir el 2017, però al llarg dels anys Corberó va tenir temps d'edificar més de 1.900 m² sobre una parcel·la de 2.055 m², on va col·locar diversos habitatges, jardins, estanys i patis. Per a poder mantenir el complex, la família de Corberó va llogar l’espai per a diferents esdeveniments, rodatges i campanyes de publicitat, per això l’hem pogut veure a la pel·lícula de Woody Allen 'Vicky Cristina Barcelona' o al videoclip de 'Vampiros' de Rosalia i Rauw Alejandro, per exemple. A més, per tal de conservar el llegat cultural, també van vendre una part del complex a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, que es va comprometre a fer-ne un ús cultural i recreatiu obert al públic. En concret, el consistori va comprar l’Espai Corberó, també conegut com la Casa dels Cecs, l’any 2022 per tres milions d’euros. 

Espai Corberó
Ajuntament d'Esplugues de LlobregatEspai Corberó

Ara, una altra part del complex també està a la venda per sis milions d’euros. Es tracta del que havia estat la residència i el taller de l’artista; un edifici dividit en cinc plantes laberíntiques que giren en torn una lluerna hexagonal i que acull més de quatre-centes obres de Corberó. Segons el portal immobiliari Top Arquitectura, on es troba l’anunci de l’oferta, es tracta d’un immoble únic que fusiona art i arquitectura en un sol indret. 

A la primera planta de la casa, la que dona a peu de carrer, hi ha el pàrquing, un espai amb obres d’art i dues zones diferenciades de la llar amb una cuina, diversos dormitoris, un vestidor i els banys. A més, des d’aquesta altura se surt a la zona exterior on hi ha jardins, patis i una piscina. La segona planta acull altres habitacions i lavabos, així com una cuina i la sortida a diferents terrasses. I a la següent, trobem encara més dormitoris i àrees exteriors.  

Casa Corberó
Top ArquitecturaCasa Corberó

Les altres dues plantes són subterrànies. A la -1 hi ha una cuina, dues habitacions i dos lavabos complets i, a la -2, hi ha el museu i el taller on Xavier Corberó treballava. 

Casa Corberó
Top ArquitecturaCasa Corberó

Tot l’immoble sembla un enorme laberint i és que en tot l’espai hi ha un total de 38 dormitoris, 15 banys, nou sales d'estar, tres cuines i dos pàrquings. A més, la zona exterior compta amb diferents patis i jardins, així com una piscina. A banda, també disposa d’un ascensor.

L’adquisició d’aquest immoble ofereix diverses possibilitats d’ús, ja que disposa de diferents llicències. Tant es pot convertir en un habitatge habitual, com transformar-ho en un hotel o aparthotel, o qualsevol establiment relacionat amb l’hoteleria, així com convertir-lo en un museu, taller artístic o un altre edifici d’interès cultural. Això sí, el nivell de protecció del que disposa l’edifici obliga al manteniment dels seus jardins, patis i terrasses perquè està dins el Catàleg i Pla Especial de Protecció i Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic d’Esplugues de Llobregat. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat