Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Marsella
CanadáBar Marsella

Aquest és l’antic bar del Raval on Rosalía i Rauw Alejandro han gravat el seu nou videoclip

‘Vampiros’ és una oda a la nit barcelonina i al vídeo hi apareixen llocs icònics de la ciutat

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Rosalía i Rauw Alejandro parlen de “sortir de nit i arribar de dia” a ‘Vampiros’, una de les cançons que han publicat al seu EP conjunt ‘RR’. Després de veure el videoclip de la cançó, sabem que la cantant ha fet servir el seu coneixement de Barcelona per parlar de com són les nits a la ciutat. Com si fossin vampirs d’ullals afilats, Rosalía i Rauw passegen pels foscos carrers del Raval buscant festa i la troben en un emblemàtic bar de l’antic “barri xinès”.  

Ells mateixos s’ajupen per escolar-se sota la persiana mig abaixada del Bar Marsella, un establiment que té més de 200 anys d’història i és tota una joia arquitectònica. És fàcil d’identificar perquè la vora dels texans de pota d’elefant que duu la Rosalía s’arrosseguen per sobre dels mosaics hidràulics que caracteritzen la taverna. 

Bar Marsella
Ajuntament de BarcelonaBar Marsella

El bar data del 1820 i es troba entre els carrers de Sant Ramon i de Sant Pau. Un cop a dins, el visitant topa amb les antigues taules de marbre, el sostre escapçat, i una barra plena d’alcohol que té una aura decadent i bohèmia. Les parets tenen panells de fusta emmirallats i les il·luminen canelobres de cristall. 

Bar Marsella
CanadáBar Marsella

Rossi i Rauw hi demanen absenta, una beguda que caracteritza l’establiment, on es deixaven caure artistes com Dalí, Picasso o Gaudí. De fet, el Bar Marsella està associat a Hemingway, perquè el freqüentava molt sovint. I la tradició entre els artistes era demanar aquesta beguda alcohòlica, que se serveix amb una ampolla d'aigua i un terròs de sucre encès sobre una forquilla. Exactament, igual que el que prenen Rauw Alejandro i Rosalía al ‘Vampiros’. 

Bar Marsella
CanadáBar Marsella

Després del Bar Marsella, la festa continua. El videoclip ens mostra la parella fent via cap a una xurreria que tot barceloní que ha sortit als bars de Marina o per Razmatazz reconeix. És la Xurreria J. Argilés (la que hi ha just davant de la boca del metro!), on Rosalía i Rauw sadollen la gana abans de pujar a un cotxe per conduir fins a casa per una carretera envoltada d'arbres.  

Xurreria J. Argilés
CanadáXurreria J. Argilés

I quina casa! Els vampirs –en un altre moment potser parlarem de les similituds que els cantants comparteixen amb la família d'Edward Cullen– s’allotgen a l’espai Corberó, un edifici laberíntic i fantasmagòric dissenyat per l’escultor Xavier Corberó, que Woody Allen va escollir perquè fos el taller del pintor –interpretat per Javier Bardem– a ‘Vicky Cristina Barcelona’. 

Espai Corberó
CanadáEspai Corberó

Tot i que el projecte va quedar inacabat quan l’escultor va morir amb 81 anys, aquest espai singular té 1.995 metres quadrats edificats, plens d’arcs de mig punt de formigó armat. 

Espai Corberó
Ajuntament d'Esplugues de LlobregatEspai Corberó

De moment, l’edifici serveix per a rodatges, però l’any passat, l’Ajuntament d’Esplugues va comprar-lo per 2,9 milions d’euros amb l’objectiu de convertir-lo en un equipament cultural obert al públic. 

Els escèptics potser van treure ferro a la col·laboració de Rosalía amb el FC Barcelona, o no van donar-li massa importància a l'estada que va fer l'artista a la Casa Burés, una finca modernista rehabilitada en apartaments de luxe. Però el videoclip de 'Vampiros' ens confirma que Rosalía sempre té Barcelona al cap: la ciutat on va estudiar i va néixer com a artista és l'escenari de les seves cançons. Segur que va escriure 'Vampiros' pensant en la nit barcelonina. 

NO T'HO PERDIS: Els concerts més esperats del 2023

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat