Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Centre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaCentre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE

La Fundació Mapfre obrirà gratis pel Dia Mundial de la Fotografia

Les portes obertes del 19 d'agost permetran veure les exposicions ‘Bleda i Rosa’ i ‘Ressonàncies. Col·leccions Fundació MAPFRE’

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest divendres 19 d’agost és el dia mundial de la fotografia i, per celebrar-ho, la Fundació Mapfre farà portes obertes al KBr, el seu centre destinat a aquest art a Barcelona. Durant tot el dia, aquells qui ho desitgin podran visitar gratis les exposicions que hi ha en curs, que giren al voltant de les noves mirades al paisatge i a la història de la fotografia. 

D’una banda, s’hi podrà veure l’exposició Bleda i Rosa, que reuneix per primer cop el conjunt de l'obra de Maria Bleda (Castelló, 1969) i José María Rosa (Albacete, 1970), dos els fotògrafs que van explorar els vincles entre imatge, lloc i memòria i van desenvolupar un llenguatge propi entre allò visual i allò textual. Amb fotografies, projeccions i videoinstal·lacions, la mostra convida a conèixer aquests autors que han qüestionat els discursos històrics del món de la fotografia. 

A més, també s’hi podrà visitar l’exposició ‘Ressonàncies. Col·leccions Fundació MAPFRE’, que inclou treballs de Lee Friedlander, Garry Winogrand, Helen Lewitt, Robert Adams, Diane Arbus i Emmet Gowin pertanyents a les Col·leccions Fundació MAPFRE. Les seves obres dialoguen amb altres artistes contemporanis com Paolo Cirio, Juana Gost, Miquel Àngel Torner, Kurt Caviezel, Jon Rafman i Joachim Schmid, perquè amb aquestes relacions s’abordin problemàtiques del present. 

La mostra també vol mostrar el camí que va des de la fotografia a la post-fotografia. Si aquest art semblava que ens prometés  la memòria i la veritat, actualment això és del tot qüestionable, ja que internet ha transformat el mitjà i la manipulació d’imatges és cada vegada més fàcil. Per tant, l’exposició tracta també de l’ètica de la imatge i la sobresaturació que vivim avui en dia, on el nostre consum d’imatges és molt elevat.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat