Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Generalitat fa marxa enrere en l'obertura de l'oci nocturn

Considera arriscat obrir discoteques i bars de nit pel risc d'augment de rebrot

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ja podeu anar guardant les vostres sabates de ballar (de fet, tampoc hauríeu pogut fer-ho): la conselleria de Salut fa marxa enrere en la reobertura dels locals d'oci nocturn que va anunciar ahir, a causa de la situació de risc epidemiològic.

La consellera de Salut, Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, van prendre la decisió ahir a la nit en una reunió amb el Govern, perquè l'índex de rebrot ha pujat i els indicadors apunten que seguirà fent-ho.

La notícia, és clar, ha estat molt mal rebuda pel sector dels locals de nit. Joaquim Boadas, secretari general de la patronal de Locals d'Oci Nocturn, FECASARM, ha demanat la dimissió d'Alba Vergés i ha acusat Salut d'estar provocant rebrots en el context de l'oci nocturn: "Prohibir l'activitat de sector quan no tocava fer-ho ha fet augmentar les botellades i les festes il·legals", segons Boadas, que argumenta que el seu gremi ha pagat els plats trencats d'una mala gestió. Curiosament, dies abans Argimon va avalar la represa de l'oci nocturn per evitar contagis en festes no permeses.

No opina així el president de Col·legi de Metges de Barcelona, ​​Jaume Padrós, que ahir a la nit –en el moment en què els responsables polítics estaven reunits– va piular que "aquesta decisió [la reobertura de l'oci nocturn] no s'entén des del punt de vista de salut. No ajudarà al control de la pandèmia i la considerem inoportuna. Necessitem missatges clars i coherents. Demano que s'anul·li aquesta mesura".

Conclusió: no doneu per segura la copa en el vostre antre favorit fins que no vegeu publicada la mesura en el Diari Oficial de la Generalitat.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de l'Eixample

Últimes notícies

    Publicitat