Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona, plaça Catalunya
Foto: Shutterstock

La Generalitat manté Barcelona en la Fase 0

S'aposta per relaxar les mesures de confinament de la capital catalana tot i que no es passi de fase

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Generalitat no veu viable que Barcelona i la seva àrea metropolitana passin el pròxim dilluns a la Fase 1. Així ho ha manifestat en roda de premsa la consellera de Departament de Salut, Alba Vergés, que en canvi sí que ha demanat que passin de fase les regions sanitàries de la Catalunya Central, Lleida i Girona. Aquest dictamen haurà de passar l'aval del Ministeri de Sanitat que tornarà a fer pública a final de setmana la decisió definitiva sobre els territoris que passen o no a la següent fase.

No obstant això, Salut remetrà en el seu informe al Govern espanyol una proposta perquè Barcelona i la seva àrea flexibilitzin les mesures de confinament, una proposta que no s'han concretat en la compareixença ni tampoc la seva entrada en vigor, si es tracta de dilluns 18 de maig o ja el següent dilluns 25.

La proposta de no passar de fase de la Generalitat es basa en un índex que mesura cada dia els casos nous de malalts en les últimes dues setmanes i la taxa mitjana de transmissió de la malaltia, a més de la diagnosi i seguiments de llits a l'UCI, uns índexs que planteja la mateixa Generalitat i que Barcelona no compleix.

Barcelona, ​​per tant quedaria una setmana més en la fase zero a menys que des del Ministeri es dictamini el contrari. Pots consultar més informació a través del següent article: Barcelona es queda en la fase 0: què puc i què no puc fer?

NO T'HO PERDIS: Estiu 2020: així farem les vacances

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat