Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Galicia
Photograph: ShutterstockGalicia

Estiu 2020: així farem les vacances

A on podrem anar i com haurem de viatjar a les vacances d'estiu del 2020

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Segur que fa dies que li doneu voltes. I aquest any, què farem per vacances? Si teniu la sort de tenir una segona residència, el problema està mig solucionat, però si no és el vostre cas, us donem informació de com i a on es podrà viatjar aquest estiu 2020.

El que està clar és que haureu de deixar per a més endavant aquell viatge al Japó que teniu pendent, ja que encara no se sap quan tornaran a obrir les fronteres internacionals. Aquest any les vacances d'estiu hauran de ser una mica més a prop. El pla de desescalada que va anunciar el Govern espanyol diu que podem viatjar quan encetem la Fase 3 (a la ciutat d'origen i al lloc de destinació) i això serà, si tot va bé, a partir de 8 de juny. Es podrà practicar turisme actiu i de natura i anar a la platja, sempre mantenint les condicions de seguretat i distanciament social. És a dir, sent responsables i solidaris.

Llavors, com i a on viatjarem aquest estiu? Ho preguntem als experts. "Si el consumidor turístic ha de moure's en mig d'estrictes mesures de control, serà prudent", diu el professor d'Estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Joan Miquel Gomis. Això vol dir que la gent haurà de buscar desplaçaments de proximitat i els destins nacionals atrauran la majoria de viatgers. Segons indica el Baròmetre Turístic Braintrust, el 85% dels desplaçaments seran per Espanya. I, filant més prim, Andalusia serà la comunitat autònoma més escollida, amb un 21% dels desplaçaments. 

La resta del pastís queda dividida de la següent manera. La resta d'espanyols viatjaran a Galícia (11% dels desplaçaments), a Castella i Lleó (10%), a Catalunya (10%), a la Comunitat Valenciana (10%) i a Astúries (9%).   

Frigiliana, Málaga
© Shutterstock

L'altra pregunta és com viatjarem? Les aerolínies segueixen sense poder vendre bitllets i els trens i autobusos només prestaran serveis al 30% i amb una ocupació màxima del 50%. Tot això ens porta a pensar que s'haurà de recórrer al cotxe si és possible. I on ens podrem allotjar? Ara mateix, els hotels tenen limitació d'aforament fins que arribi la "nova normalitat" així que entren en joc les cases familiars i els apartaments turístics. Viurem les vacances com quan érem petits i ens passàvem hores al cotxe veient canviar el paisatge per la finestra, poble rere poble? 

I amb aquesta informació només ens queda una última qüestió, les vacances seran més o menys cares que en anys anteriors? Hi ha qui pensa que el sector turístic apujarà preus per compensar les pèrdues econòmiques, però sembla que serà al contrari per pal·liar la caiguda de demanda estrangera (l'any passat ens van visitar més de 83 milions de turistes). "Per començar a atreure la demanda, significativament inferior que la dels dos anys anteriors, els preus tendiran a la baixa", segons explica Pablo Díaz, un altre professor d'Estudis d'Economia i Empresa de la UOC. 

I si tot això canvia d'un dia per l'altre i podem volar, anoteu als vostres plans Sicília, ja que el seu govern ha anunciat que pagarà la meitat dels vols de les persones que els visitin. Això sí que és una bona campanya de màrqueting! 

NO T'HO PERDIS: Els 15 llocs d'Espanya que has de visitar

-50 llocs de Catalunya que cal veure un cop a la vida
-Les millors platges d'Espanya
-10 grans escapades per Catalunya

Teniu un munt d'escapades per fer aquest estiu a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat