Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Façana d'edifii d'un pis a Barcelona
Foto: Shutterstock

La limitació del preu del lloguer entrarà en vigor aviat a Barcelona

La consellera anuncia que el límit de preus dels lloguers serà efectiu a 140 municipis de Catalunya

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No parem de rebre ensurts al voltant del preu del lloguer, que s'incrementa sense parar i fa poques setmanes va assolir nivells de rècord. Davant d'aquesta emergència social que preocupa especialment a localitats grans com Barcelona, els llogaters no poden fer sinó esperar una acció política que s'ha fet esperar.

Finalment, la consellera de Territori, Ester Capella, ha informat avui que la regulació dels preus dels lloguers es posarà en marxa a Catalunya durant el mes de febrer. Després de mantenir una reunió amb la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, a Madrid, Capella ha assenyalat que s'ha acordat finalitzar en les setmanes vinents la tasca per aprovar i publicar l'índex de preus de referència dels lloguers que serà utilitzat per designar com a zones tensades de 140 municipis catalans, entre ells Barcelona.

"La contenció de rendes serà efectiva a Catalunya el mes de febrer", ha destacat Capella en declaracions recollides per l'ACN. La nova normativa no serà retroactiva i s'aplicarà de manera diferent depenent si l'arrendador és un petit propietari o un gran tenidor.

El juny passat, el Govern va ampliar de 60 a 140 els municipis que compten amb zones tensades pel preu de l'habitatge, localitats on els propietaris hauran de limitar els preus del lloguer. La mesura afectarà 6,2 milions de persones que representen el 80% de la població catalana.

Quines poblacions inclou i com funciona la limitació del preu dels lloguers?

A banda de Barcelona, naturalment, s'inclouen en el llistat gairebé totes les localitats de l'àmbit metropolità de la capital, les quatre capitals, algunes comarques costaneres i altres com Ripoll, Puigcerdà, Mollerussa, Solsona o Torelló, entre altres.

Segons la nova normativa, el lloguer dels nous contractes no podrà excedir el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l'actualització anual. En el cas d'habitatges d'un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d'ús residencial), el preu del lloguer tampoc podrà ser superior a l'índex de referència del preu del lloguer, un varem que està pendent encara de ser publicat i que s'espera per molts llogaters com una solució a la precària situació de l'habitatge a Barcelona i altres poblacions.

NO T'HO PERDIS: 420.000 euros de multa a un propietari reincident de pisos turístics il·legals

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat