Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La llibreria Nollegiu del Clot tancarà el 31 d'octubre

Els clients que hi facin compra presencial tindran descompte

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

D'ençà de la seva obertura el 2013 a Poblenou, la Nollegiu ha encapçalat la tendència de llibreries amb una forta personalitat diferencial i una vocació d'oferir moltes més coses que no pas la venda de llibres: cursets, conferències, trobades amb autors (una vegada amb Jordi Pujol!)... I aquesta mateixa manera de fer es va reproduir a la Nollegiu del Clot (València, 608) oberta a finals del 2019 i que per desgràcia tancarà el pròxim 31 d'octubre. 

Segons explica el llibreter i propietari, en Xavier Vidal, les dificultats per mantenir la botiga oberta són massa feixugues: "Res no feia pensar que en plena construcció del projecte ens trobéssim amb un confinament, les posteriors restriccions, la primera pujada de la llum, la guerra d’Ucraïna i els seus efectes sobre la inflació ... Res no estava damunt la taula de previsions, però ja se sap que importa més allò que no hi figura que allò que hom té contemplat", reflexiona Vidal. 

El local de la Nollegiu del Clot és enorme i bonic, "però amagava defectes desencadenants de tres inundacions i humitats a dojo. Només aquells que ho han patit saben què significa anar-se’n a dormir sabent que plourà i que no saps com trobaràs la llibreria pel matí", es lamenta el llibreter, que afirma que afrontar l'increment de l'electricitat "significa haver d'incrementar un percentatge de vendes que, almenys a la tardor, no ens veiem amb cor d'assumir".

Però hi ha més que una escletxa d'esperança: l'empresa resta a l'espera de poder confirmar que obrirà un nou local al Clot, "més petit però més familiar". En funció de si resolen la situació del local nou al setembre o l'octubre, no hi hauria tancament sinó trasllat. Si no, Vidal promet tornar a la càrrega "abans o després de Nadal", o tan bon punt trobin un nou local en el pitjor dels casos. Però sempre al Clot: "el compromís amb el barri és ferm". Fins al tancament de la llibreria, el client que hi faci compra presencial tindrà un cinc per cent de descompte, i tots els cicles que s'havien de fer-hi passaran a la Nollegiu de Poblenou. 

NO T'HO PERDIS: Noves llibreries que has de conèixer 

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat