Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pub irlandès
Foto: Shutterstock

La millor marca de cervesa d'Espanya (i una de les millors del món) és de Barcelona

La marca catalana està dins de la llista de les 25 millors cerveses del planeta segons Brand Finance

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si parlem de begudes típiques de Barcelona, la birra no hi pot faltar. Anar de canyes per la ciutat és un pla que practiquen molt sovint els barcelonins i barcelonines. A més de magnífiques cerveseries, ara Barcelona també compta amb la millor cervesa de tota Espanya i una de les millors del món. Estrella Damm s'ha proclamat com la millor de l'Estat i ocupa la posició 25 a la llista de les millors 100 cerveses del món.

L'informe anual de Brand Finance, la consultora internacional líder en valoració de marques, ha anunciat que Estrella Damm ha escalat quatre posicions respecte a l'any passat i que ha aconseguit la medalla d'or d'Espanya. Aquesta millora es deu a l'augment del 24% del valor de la marca, que ha arribat als 988 milions d'euros de valoració. A més, també ha estat l'empresa espanyola de cervesa que ha tingut el creixement més ràpid, cosa que ha fet duplicar el valor de 2014.

Estrella Damm va néixer a Barcelona l'any 1876 i encara utilitza la recepta original, on tracten el malt d'ordi, l'arròs i el llúpol de la mateixa manera que fa gairebé 150 anys. La marca catalana ha quedat per davant d'altres d'espanyoles com Mahou, en la posició 31, Cruzcampo, al número 47, i San Miguel, que ha entrat per primer cop dins del rànquing gràcies a l'increment del 12% del seu valor. La primera posició, però, ha estat l'holandesa Heineken, que li ha tret l'or a la mexicana Corona Extra, que duia quatre anys consecutius encapçalant la llista i que ha passat a ocupar el segon lloc.

Aquestes són les 25 millors marques de cervesa del món (segons Brand Finance):

1. Heineken

2. Corona Extra

3. Budweiser

4. Bud Lightt

5. Modelo Especial

6. Snow 

7. Kirin

8. Asahi

9. Coors

10. Miller Lite

11. Guinness

12. Tsingtao

13. Harbin

14. Michelob

15. Skol (AB InBev)

16. Carlsberg

17. Brahma

18. Tecate

19. BrewDog

20. Stella Artois

21. Victoria

22. Busch

23. Tiger

24. Antarctica

25. Estrella Damm

*Consulteu aquí l'informe de Brand Finance

NO T'HO PERDIS: Les millors cerveseries artesanes de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat