Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pizza Rita de La Balmesina
Foto: Madrid Fusion / DO Rueda Pizza Rita de La Balmesina

La millor pizza d'Espanya es fa a Barcelona

La Balmesina ha guanyat el Concurs Nacional de Pizzes de Madrid Fusión en categoria napolitana i Can Pizza en estil lliure

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Que La Balmesina és una pizzeria extraordinària ja us ho vam dir fa un grapadet d'anys, quan van obrir: i així ho confirma que hagi guanyat el premi a la Millor Pizza Napolitana en la primera edició del Concurs Nacional de Pizzes de Madrid Fusión. Un concurs de menjar italià que ha tingut un sabor del tot barceloní: el guanyador de l'altra categoria, la de pizza d'estil lliure, ha sigut Can Pizza, la no menys fabulosa i selecta cadena de pizzeries dels bessons Colombo i Isaac Aliaga.

La Balmesina ha triomfat amb la pizza Rita, "una proposta de pizza margarita alternativa", explica Max Morbi de La Balmesina. Es tracta de la clàssica pizza de tomàquet amb alfàbrega i mozzarella fresca, amb una massa mare de fins a 72 hores de fermentació. "Però amb tomàquets frescos i de temporada, la fem a l'estiu, perquè és quan els tomàquets estan en el seu millor moment", puntualitza (i el sublim punt d'alveolat cruixent que els ha fet famosos, afegeixo jo). 

Can Pizza ha guanyat el premi a la pizza d'estil lliure amb la Jerry Tomato, una altra explosió de sabors vegetals estiuencs, que porta el segell del seu pizzaiolo Lolo Zozza, un home que amassa pizza des dels 14 anys i que, salta a la boca, també treballa amb fermentacions lentes i farines d'alta qualitat. "Hem apostat per la qualitat dels ingredients de temporada i pel joc de textures amb el tomàquet com a protagonista: deshidratat, confitat i macerat. La massa, fermentada durant 48 hores en dos blocs de 24 hores, l'hem portada des de Barcelona", expliquen des de Can Pizza. 

Can Pizza
Foto: Can PizzaCan Pizza

El jurat del concurs està compost per set gastrònoms –cuiners, pastissers, periodistes, empresaris de l'alimentació– de reconeguda trajectòria. 

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona  

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat