Notícies

La millor quiche del món està al Born (i ho diuen els françesos)

L’Associació Francesa per la Protecció de la Quiche (APQ) ha premiat una petita quicheria francesa a la plaça de la Llana

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Periodista
Quiches de Pan's Club (Born, Barcelona)
Pan's ClubQuiches de Pan's Club (Born, Barcelona)
Publicitat

The Pan’s Club podria ser el nom d’un pub irlandès, però és el d’una quicheria francesa al mig del Born, al número 16 de la plaça de la Llana. I no una de qualsevol: aquest any defensa amb orgull el títol a la millor quiche del món. No ho diem nosaltres, ho diu l’Associació Francesa per la Protecció de la Quiche (APQ), que organitza cada any un campionat. Aconseguir aquest distintiu pot semblar una tasca fàcil perquè la recepta és senzilla, però precisament aquí està el quid de la qüestió.

La Fabie i el Franck són la parella francesa que ha acabat trobant la fórmula de la quiche ideal malgrat venir de mons molt allunyats dels fogons. Ella es dedicava a la perfumeria i ell a la banca, però es van associar amb la xef Chloée Saada el 2015 i es van instal·lar a la plaça de la Llana de Barcelona. Des d’aleshores han servit sempre un menú amb el mateix preu (9,90 €), que abans incloïa un bagel de pa francès o un tros de quiche, dues amanides i beguda, però a mesura que els clients tastaven la quiche, el negoci va acabar tirant cap aquí. Eren tan bones que els comensals no volien res més. Ara ja no fan bagels, però tenen una carta de quiche molt àmplia i que s’adapta als productes de temporada.

L’Associació Francesa per la Protecció de la Quiche (APQ) ha premiat una petita quicheria francesa a la plaça de la Llana
Pan's ClubL’Associació Francesa per la Protecció de la Quiche (APQ) ha premiat una petita quicheria francesa a la plaça de la Llana

Normalment, tenen vuit opcions diferents cada dia i no serveixen mai més de 50 menús. Creuen que les coses s’han de fer ben fetes i això, a The Pan’s Club, vol dir prioritzar la qualitat a la quantitat. Entre els seus best-sellers atemporals hi ha la quiche verda, d’espinacs i formatge de cabra, i la de xampinyons amb formatge dels Alps francesos i cansalada; i també l’amanida de tubercles especiats i la de kale amb salsa de tahin. Tot fet el mateix dia i tot exposat a la barra. Qualsevol persona que hi vagi voldrà tastar la carta sencera, però les racions són prou generoses per quedar-se tip i tenir excusa per tornar-hi un altre dia.

Ja podem rodar pel món, que la millor quiche aquest any la trobarem al Born.

NO T'HO PERDIS: Els millors 50 restaurants de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat