Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ikoya Izakaya
Irene FernandezIkoya Izakaya

Els millors restaurants del barri del Born a Barcelona

Italians, tapes, mexicans, arrossos, cuina d'autor... Els restaurants i bars del barri on sempre menjareu bé

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Hem recorregut la ciutat barri a barri, carrer a carrer, a la recerca dels millors restaurants. Ni dels més cars, ni dels més moderns, ni dels més populars: els que més ens agraden. Hem caminat pel Born buscant els llocs on serveixen els millors plats, i el que hem trobat és això.; restaurants d'on sabem que no en sortireu decebuts. Aquí els teniu! 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Els germans Acero, Raül i David, van de cara a barraca. Acero és com una furgoneta aparcada de cuina de carrer amb els mínims: et menges la burger i les patates, et beus la cervesa i adeu. Ni postres ni cafè. Però redeu, quines hamburgueses! Es fan portar el producte del mercat de la Barceloneta i els discos són 150 grams de filet de pobre amb un toc (boví) secret. I llimen coses supèrflues per seguir una ètica artesana de “tot es fa a la cuina”. L’èxit de la casa va amb pebrot i ceba caramel·litzada, cogombres, brie i maionesa de trufa. Acero s’ha convertit en una petita potència: despatxen centenars d’hamburgueses en cap de setmana, i van directes al bàsic: les seves xips de moniato i la canya estan d’allò més bé.

Can Cisa / Bar Brutal
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

En l’ombrívola i agraïda frescor de Can Cisa es pot apreciar la primorosa remodelació que s’ha fet d’una taverna de barri. La reverència per la religió del barril i el raig i la pressió veïnal van portar els bessons Colombo, propietaris del restaurant Xemei, a combinar una botiga de vins a l’entrada amb el manteniment d’una barra de vins a granel i botes. Amb unes 300 referències de vins, tots ecològics o biodinàmics d’arreu del món, sense cap mena de química o additiu, i a preus ni cars ni barats, en una franja molt interessant. Una taverna d’estil antic que ven vermut, a raig. De la petita cuina del bar surten plats de poca temperatura: fumats, macerats, curats i marinats. Maridatges brutals. 

Publicitat
Bar del Pla
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Només entrar-hi ja ve de gust quedar-s’hi. Aquella barra de marbre plena de delicadeses és una meravella. Plats del dia, tapes i platets clàssics i de factura impecable són la màxima representació del local. És pecat no tastar les croquetes de calamar amb tinta, el caneló de la casa i el cruixent de cua de bou amb foie gras. Amb una carta de vins, catalans i internacionals, hi trobareu ampolles que costen de trobar on sigui. Referència a la ciutat i a fora: la cura del producte i el tracte enamora. 

  • Restaurants
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

El 2019, quan el grup Sagardi va fer 25 anys, van obrir Cadaqués, un restaurant d’homenatge a la cuina de l’Alt Empordà, bressol del platillo i el mar i muntanya. Mestres de la graella basca, al Cadaqués – instal·lat en un antic basar allà als porxos d’en Xifré– hi trobareu un foc diferent del basc i una aproximació radical a l’arròs, perquè els sis arrossos de la carta es fan des de zero amb foc de ceps o pollancre. L’altre puntal de la carta, esclar, és el mar i muntanya i el platillo. Exemples? Les mandonguilles amb sípia, els peus de porc farcits amb botifarra de perol i el bacallà amb samfaina. El Cadaqués, un espai que acull amb calidesa i fusta, s’ha assentat en aquests anys difícils, tant com per obrir sucursal a Madrid.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

A Mari y Rufo l’espectacle no és només el menjar que s’hi serveix sinó l’ambient que s’hi genera gràcies a la família que el regenta i la concurrència que hi assisteix. Des d’oficinistes de la Via Laietana i els bancs on treballen fins a treballadors del mercat de Santa Caterina jubilats, i grups d’amics que hi assisteixen religiosament cada setmana per fer un esmorzar de forquilla i vi a copes de qualsevol de les ampolles de la carta. Plats tradicionals de peix i marisc amb el preludi gairebé obligatori d’una ració de pernil ibèric i gambes a la planxa. La cosa es pot allargar fins a l’hora de dinar, i si s’apropa el cap de setmana potser us hi quedareu fins a les 2 de la matinada. Per cert, l’any passat van complir els 40. Referència al barri.

  • Restaurants
  • Mexicana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Al Costa Pacífico hi trobareu alguns dels millors cebiches de la ciutat en un local alegre i ben decorat sense pretensions, ben il·luminat i molt ben atès. L’elecció del peix i la sàvia maceració, les combinacions, l’original joc de les espècies i l’afegit màgic del picant fan del seu cebiche clàssic un dels més valuosos de Barcelona. Aquest restaurant és un dels pocs mexicans de la ciutat comtal dedicat a la cuina marinera d’aquest gegant de la gastronomia. No us perdeu els tacos de peix estil ensenada, amb peix fresc arrebossat, col, maionesa i alvocat. És el segon restaurant que van obrir els propietaris del Tlaxcal, i el xef és Rodrigo Arrioja, que va ser cuiner d’un mexicà pioner de molt bon record, La Coronela.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Catalunya i Astúries no havien estat mai tan unides com en aquesta bodega. Al Chigre 1769 proposen una fusió de cuines de dues terres amb una gran riquesa gastronòmica. Hi tenen productes de proximitat... amb identitat. Tasteu els seus famosos pastines al Cabrales, la fabada, l’amanida amb mostassa i sobretot la bomba de la Barceloneta farcida de pop. Ara, si us agrada el pop, us recomanem el que fan amb chimichurri marí. Si bé la carta no és gaire extensa, quedareu satisfets amb l’oferta basada en el bon peix. Menys és més i, si a tot això hi posem una sidra ben tirada, passareu a admirar aquest local del Born i a afegir-lo a la vostra llista dels que més us agraden.

  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Una aposta segura, situada dins l’icònic mercat de Santa Caterina. L’interiorisme del local –amb un jardí exuberant dins del mercat, amb grans finestrals– esdevé un pulmó verd al barri. I ja sabeu que cuinar comença per saber triar el producte. Cada dia, els xefs José Santiago i Àlex Duran recorren les parades del mercat. Fan una cuina catalana renovada, portada al seu terreny, que prioritza la proximitat en plats com la cueta de rap amb cirerols, tàperes, alfàbrega i pinyons.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Fa 90 anys que aquest bar, un clàssic dels vermuts d’abans, va obrir les portes, i continua en peu de guerra com sempre. De fet, les parets de rajoles i les taules de marbre de tota la vida ja evidencien que té molta vida. Que no us faci enrere la munió de turistes que s’hi solen aplegar, fins i tot en temps postcoronavirus. De vegades toca esperar però valdrà la pena. El Xampanyet és un imprescindible per les seves mítiques anxoves del Cantàbric, que ells mateixos confiten i serveixen en vinagre, sense oli; per l’assortiment de conserves de qualitat i pels bons embotits i formatges que tenen a la carta. Aconseguiu un lloc entre la multitud i vermutegeu en aquesta taverna amb història.

  • Restaurants
  • Marisc
  • preu 3 de 4

Aquest petit local a tocar de Santa Maria del Mar es transforma en un homenatge diari a la millor matèria primera procedent del port de Roses de la mà de la cinquena generació de la família Gotanegra, d’aquesta localitat. El xef Rafa Zafra, d’escola elBulli, i per tant molt coneixedor d’aquests productes, ofereix pornocuina d’aquesta matèria en versió marinera: receptes senzilles que respecten al màxim un producte extraordinari. Despullar el peix, podríem dir. En voleu exemples? Tasteu uns sensacionals calamarsets fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta), o unes gambetes de Roses cuites al vapor d’algues. Estimar és una declaració d’amor als béns preuats que ens dona el mar!

Publicitat
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Queda alguna cosa per fer, en la sobreexplotada fal·lera de les hamburgueses? Sí! Tornar a la simplicitat! La smash burger és una hamburguesa que, en contraposició al luxe acumulatiu desencaixaboques a 15 euros, és una simple bola de carn picada que s’aixafa a la planxa en el moment de la cocció i porta pocs ingredients en panet. L’Edward White, de les Illes Verges dels Estats Units, va obrir Fast Eddie’s a finals del 2021, a la Ribera. “Torno als bàsics. 120 grams de vedella amb cogombres en vinagre, ceba, formatge, mostassa i salsa anglesa”, resumeix. El seu és un diner minimalista; només hi serveix la cheeseburger, un entrepà de pollastre i patates fregides (i els divendres, filet de peix arrebossat).

  • Restaurants
  • Menjar ràpid
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El secret no és cap altre que posicionar-se com a reis del pollastre fregit: amb un pollastre ecològic de l’Empordà i un arrebossat en dos temps amb què el xef Daniel Viejo aconsegueix el cobejat cruixent per fora i tendre per dins, amb unes receptes que viatgen arreu del món, des de Tennesse a Bangkok. Qui pot dir que no a una barbaritat com les boles cruixents de pollastre a la brasa amb formatge fos? També tenen restaurant al Clot (Sèquia Comtal, 7) al Poble-sec (Magalhães, 35) i la Farga de l’Hospitalet (Av. de Josep Tarradellas i Joan).

Publicitat
Guzzo
  • Clubs
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

D’arrel mediterrània amb inspiracions del món, així es defineix la gastronomia de Guzzo. En una carta curta, però efectiva, hi trobaràs cebiches, tàrtars i plats vegans i vegetarians, però també potent carn a la brasa. Des de bunyols de bolets i tòfona a uns lletons a la brasa amb puré de moniato, pastanaga i chimichurri. Fa anys que, instal·lat al Born, atreu el personal per la seva proposta de menjar i beure i una programació cultural que no falla. Les seves parets acullen art urbà i als vespres els concerts i les sessions de DJ mariden els àpats.

  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El tercer establiment Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema healthy a casa nostra, però aquí l’epicentre és un forn on busquen “el futur saludable de la pizza napolitana”, explica la Mar Barri, filla de la mítica Teresa Carles i gestora del local. Van anar a fer un curs a Nàpols i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac. Això, a banda de les pizzes, kombutxes i receptes asiàtiques per seguir sorprenent amb la cura del cos i el medi ambient com a bandera.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4

Tenim força oferta de cuina de mercat, però no sempre es fa amb personalitat i originalitat. En una minestra de beines del Fismuler hi ha alguna cosa més que unes beines, o en unes aletes de pollastre amb rovell, moniato i tòfona. El concepte té molt a veure amb explotar els sabors de la senzillesa, apostant pels productes de proximitat i de qualitat. Un exemple d’àpat? Mitja ració d’amanida de bonítol al sarment amb patata ratte i confitats i mitja de calamars amb bolets de card. De segon, mandonguilles de be anglès presalé amb remolatxa rostida, plat del qual els anglesos estarien tan cofois com del fish and chips. Per postres, un dels millors pastissos de formatge del món.  Tres exBulli en tenen la culpa.

  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

És tota una garantia saber que rere un local asiàtic hi ha el britànic Gilles Brown, copropietari del Mosquito i el Red Ant. La seva aproximació a la gastronomia del sud-est asiàtic és metòdica i obsessiva amb la qualitat. El Grasshopper és encara més petit que el Ramen Ya Hiro: una petita barra baixa amb capacitat per a quinze comensals on tastar caldos amb coccions de divuit hores, diferents brous i salses per als diferents ramen, fideus fets a casa amb kansui, una solució alcalina perquè l’aigua tingui una propietat similar a la del Japó i la pasta sigui elàstica i absorbent. Tenen els tres tares (miso, soja i marisc) i també un ramen vegetarià. Carta de cerveses artesanes.

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • preu 3 de 4

El grup Sagardi i Hideki Matsuhisa, de l’estrella Michelin Koy Shunka, han inaugurat davant de Santa Caterina Ikoya, l’izakaya (taverna japonesa) que el xef nipó havia somiat sempre. Ikoya és un espai monumental equipat amb una robata –graella japonesa– on Matsuhisa executa la visió del Mediterrani nipó que el va portar a ser el primer japonès Michelin. En brasa, llenguado batashoyu –amb soja i mantega– amb pèsols, tataki de vaca vella que es fon a la boca o un tàrtar de tonyina amb encenalls de formatge blau cantàbric que desmenteix el tòpic que peix i formatge són maridatge impossible. Gastronomies creuades en un nivell de cuina i producte estratosfèrics. Tenen una de les millors bodegues de sake del país.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Un racó ben guardat del Born: el Joanet. En aquest restaurant, amb més aparença de bar de barri que de local cool com els que abunden al seu voltant, et cuiden com mai: peixos a la planxa, carns de qualitat, verduretes... Sense gaires filigranes però perfecte per al migdia de qualsevol dia laborable en què després s’ha de tornar a la feina i, si pot ser, sense cap pes a l’estómac que t’impedeixi continuar endavant. El menú perfecte per seguir en forma, vaja. El menjador vessa de working class que hi troba un refugi del menjar casolà, i a la terrassa us sentireu com al cafè del poble. Els vespres dels caps de setmana ofereixen tapes fetes amb amor, com les dels bars de tota la vida. Meravellosa normalitat.

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Van conquistar els amants del ramen al Gòtic amb el Koku Kitchen (Carabassa,19), i des del 2016 fan el mateix al Born amb un local molt més gran de dues plantes. La inferior, decorada com si fos una estació de metro, està dedicada a glorificar els fideus amb brou japonesos, mentre que en la planta que dona al carrer també ofereixen altres meravelles asiàtiques, com ara gyozes, buns i baos (panets asiàtics) farcits de delícies com tempura de gambes o pollastre arrebossat. El seu banoffee és pura luxúria: un llit de galeta salada, compacta com un lingot d’or, i coberta per una capa de plàtan laminat que es desfà en un esquitx de toffee.

  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Si no es pot anar a Itàlia de tant en tant, el millor és portar Itàlia a la teva ciutat. El local és bonic i amb un menú de migdia irresistible. Aquest podria ser un resum de Le Cucine, un italià que fa honor a la cuina de tota la vida, ben feta, un restaurant que ens és familiar. Gràcies a l’aprovisionament de bones matèries primeres, moltes importades d’Itàlia, el restaurant pot presumir de plats com la lasanya, la pasta casarecce amb crema d’ous i els nyoquis amb tomàquet, ricotta i albergínia. Els italians, com els catalans, tenen la mà trencada en les postres, que tenen la dolçor de les famílies ben avingudes, així que no deixeu de tastar delícies com la cassata i la pannacotta.

Publicitat
Llamber
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Fa anys que exerceix de far gastronòmic de l’entorn del Mercat del Born. Un restaurant astur-català, on les fabes i el Cabrales s’uneixen al mar i muntanya o la botifarra. El seu creador és el Fran Heras, que va treballar amb xefs reconeguts com el Ferran Adrià i el Ramon Freixa. Recentment, amb el fitxatge com a cap de cuina del xef Ángel Palacios, Llamber ha fet un pas més cap a la tecnificació i la cura de tots els processos de cuina. A la seva carta trobareu des d’un homenatge sofisticat del clàssic i contundent cachopo a un pop amb puré d’albedo de llimona, pruna fermentada, vinagreta de tinta, kimchi i pack choi. Una excel·lència que parla bable, català (i s’atreveix a xampurrejar altres llengües).

Mosquito
  • Restaurants
  • Xinesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

En aquesta taverna asiàtica podreu degustar diverses varietats de dumplings o crestes xineses (farcides de porc, vedella, verdures, llagostins o tofu). I també altres delícies com l’ànec fregit, el pollastre i l’albergínia bang bang –amb un toc picant–, els bunyols de peix thai i les sopes wonton i pho. Tapes humils i econòmiques, però no menys interessants i gustoses, amb la garantia que totes les masses estan fetes a casa. I per acompanyar cada mos, feu una ullada a l’extensa carta de cerveses artesanes, renovada periòdicament. Fa temps que es pot dir que ho peten, i normalment et trobaràs amb tota una cua al carrer Carders que espera el seu torn.

Publicitat
N.A.P
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza. El propietari, l’Antonello, explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Ha seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–, i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc reduït, això sí, i una mica sorollós. NAP ha obert una sucursal més àmplia a la Barceloneta i una altra al Paral·lel, que mantenen els preus i la qualitat del local originari. Amb una vintena de propostes, no us perdeu la NAP (amb mozzarella, xampinyons i crema de trufa) i l’especial del dia que el pizziaoli va canviant.

Oaxaca Mezcalería
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

La recuperació de plats tel·lúrics de la tradició mexicana passats pel sedàs de les tècniques d’avantguarda és el leitmotiv de Joan Bagur, xef amb arrels menorquines però amb anys d’experiència a Mèxic. Entre els plats estrella, cal reivindicar el pop tatemado i el mole amb pollastre del Prat. Cal mencionar les tortillas i el guacamole preparat a taula, entre d’altres. A més del restaurant, l’Oaxaca pot presumir d’una mezcaleria amb més de 200 marques, i una atractiva decoració amb cuir, fusta i acer com a elements predominants. Sabies que tenen la seva pròpia horta mexicana? Cada dia porten al restaurant chiles, jalapeños, nopales i més productes cultivats per ells mateixos a prop de Barcelona.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Al Quillo el xef Efren Moreno treu a taula l’alegria de la cuina andalusa amb elegància, creativitat i obertura a altres cuines ibèriques. Tapes clàssiques i altres plats més creatius: tortita de camarones i plats principals com el garrinet cruixent amb bolets, la cua de bou amb vi negre o el pop a la brasa sobre parmentier de patata. Sabor i contundència amb tota la suculència i generositat de la cuina del sud. I també arrossos dels bons!

Hi trobareu rumba en viu de dijous a dissabte nit. I cuina ininterrompuda de 12 a 23 h.

Pork Boig per Tu
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La cuina oberta, del tot tradicional, està dominada per un forn de llenya fet a mida, un enginy que ret homenatge als grans mestres napolitans. Allà es cuina amb paciència i sense presses les diferents parts del porc marinades i rostides, cadascuna al punt just per poder gaudir al màxim de totes les seves qualitats, a més d’unes coques que són enveja. El restaurant, situat rere el Consolat de Mar i amb una terrassa increïble i tranquil·la, és el resultat de l’aliança de dues famílies entrellaçades per l’amor als productes tradicionals, el grup Sagardi i el restaurant amb estrella Michelin Els Casals. Al capdavant, els xefs Iñaki López de Viñaspre i Oriol Rovira.

Publicitat
Sagàs
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

És un clàssic en matèria d’entrepans, i des dels seus inicis té joies com el sandvitx deels sobrassada i formatge, entre d’altres, amb un proveïdor d’excepció: la granja i l’hort que la família Rovira té a Sagàs (Berguedà), i que també serveix de rebost a la cuina d’Els Casals, amb una estrella Michelin. Diu l’Oriol Rovira del seu Sagàs que la seva no és ni tan sols una cuina de mercat, sinó “de finestra”. I és que tot el que se serveix al restaurant del Born són productes que es veuen des de la finestra de la seva habitació. Val la pena tastar delicadeses com l’entrepà xinès amb cansalada de porc. Tot directe de la terra, sense intermediaris, i en un ambient distès molt agradable.

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 2 de 4

El Bar Veraz a Barcelona Edition–de l’impulsor d’Studio 54– té tots els números per satisfer-nos. Al capdavant hi ha el xef Pedro Tassarolo, que ha cuinat amb els millors llocs del món: Mugaritz, elBulli... Practica una cuina aparentment senzilla que es complica, per exemple, amb segons mercat, puré de nyàmeres, patata ratte, broquilet i carxofes confitades. Una volta de rosca en la cuina de mercat. I els caps de setmana fan un brunch per 35 euros! I música en viu cada divendres.

Publicitat
Ten's
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

La interpretació d’un superxef del concepte de la tapa. Jordi Cruz presenta les tapes de tota la vida fetes a la seva mida i des d’una visió més creativa. Fixeu-vos, per exemple, en els calamars a l’andalusa amb maionesa de citronella i les braves amb allioli escumós i sofregit picant, així com un híbrid entre el taco i el bistec tàrtar. Les racions es poden prendre de forma individual, per compartir o en menú degustació. Els bars de tapes no estan renyits amb l’alta cuina, el bon producte i el servei eficaç. Si no us podeu gastar la morterada que val accedir a l’Olimp del Masterchef, però en voleu conèixer l’estil, aquesta és la vostra opció.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

L’eslògan d’aquest restaurant càlid i d’ambient nòrdic no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Escèptics de la verdura, l’equip del The Green Spot té arguments molt sòlids per desmuntar-vos tots els prejudicis. Com? Amb més de trenta plats originals, suculents i temptadors com els bolets maitake, albergínia al forn, salsifís, anacards i miso blanc i l’hamburguesa de fesols negres i pa brètzel. Atenció també amb la pizza negra amb carbassa, api i ceba caramel·litzada, festucs i formatge de cabra ecològic. Un dels projectes més diferents del fill de Rosa Maria Esteve. Han obert una segona seu a Diagonal Mar.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mexicana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Els tlaxcales són unes postres típiques de l’estat de Tlaxcala que s’elaboren amb massa de panotxa de blat de moro i sucre i es modelen en forma de pa triangular o rodó. No ho sabíeu, oi? És que el propòsit d’aquesta cantina és aquest: recuperar la cuina tradicional mexicana amb un format dinàmic i jugar amb plats que moltes vegades no són prou coneguts aquí (per això no és gens estrany tenir mexicans de veïns de taula). Un exemple: l’aguachile, plat típic de la costa pacífica de Mèxic, fet amb gambetes crues, xilis, llima, verdures fresques i aigua. Tenen una bona carta de tacos, i val la pena tastar també la sopa de tortilla, els chilaquiles i les enchiladas. La carta obliga a tornar-hi unes quantes vegades.

  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Si no ho saps no hi pares. El Transatlàntic passa desapercebut en un barri on despunten els locals guiri friendly. Tombes la cantonada i gairebé piques de morros amb aquest fabulós bar-restaurant, refugi del curriqui i el jubilat. És restaurant de menús de treballadors, d’aquells autèntics, sí! Als matins, entrepans quilomètrics per atipar els estómacs famolencs. Al migdia, menús dignes dels fogons més casolans, a 10 euros. Consell: afanyeu-vos a entrar-hi si veieu al cartell (totalment DIY) de la porta dient que hi ha patates de pobre –amb xoriço, boníssimes–, macarrons generosos i lasanya casolana. I segons com, bacallà amb samfaina, fricandó i una excel·lent entranya, tall de vedella tendríssim.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat