Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La pluja d'estrelles Leònides arriba per quedar-se tot novembre

El fenomen atmosfèric es podrà veure millor a la mitjanit del dia 17, però s'allargarà fins a finals de mes

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Una bona notícia per aquest 2020: fins al 30 de novembre es podrà veure la pluja d'estrelles Leònides des de Barcelona, sempre que el temps ho permeti. Segons l'Instituto Geográfico Nacional, aquest any serà un dels més afortunats per observar aquest fenomen tan impressionant que tenyeix el cel de colors espectaculars i s'avisten formes blanques en la llunyania. 

Què són les Leònides?

És una pluja de meteorits que rep aquest nom pel seu origen en la constel·lació de Leo. És un fenomen atmosfèric que es repeteix cada any durant aquestes dates de novembre, per tant si no teniu sort aquest cop, podeu continuar-ho intentant en el futur. 

Les estrelles Leònides són fragments del cometa Tempel/Tuttle que quan entren en contacte amb l'atmosfera s'evaporen per convertir-se amb el que coneixem com estrelles fugaces. Un tret característic d'aquests meteorits és que produeixen traços de colors vermells i verds en el firmament. 

Lluvia de estrellas
Foto: PXFUEL

Com i des d'on veure-ho?

Enguany, els amants de l'astronomia no podran desplaçar-se fins els punts més alts de la ciutat com l'Observatori Fabra, Collserola o Montjuïc per augmentar les probabilitats de veure l'estel. Ens hem de conformar a intentar-ho des de casa dintre de les nostres possibilitats, des d'una finestra, un balcó o un terrat. A més, no és necessari cap mena de material astronòmic.

El més important és dirigir la mirada a la part més fosca del cel, perquè és allà on apareix el meteorit i ho farà sempre pel mateix lloc. Es creu que es pot observar millor just abans que surti el sol, però si s'intenta quan encara hi és present la lluna, no oblideu mirar en direcció contrària si voleu tenir alguna oportunitat. Igualment, intenteu apagar tots els llums que sigui possible per afavorir la visibilitat.

NO T'HO PERDIS: Els fenòmens astronòmics més impactants que veurem en 2020

Últimes notícies

    Publicitat