Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La primera ciutat del món amb transport públic gratuït

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Sembla que algunes ciutats europees comencen a preocupar-se de debò per la contaminació i l'excés de vehicles privats. Luxemburg ha fet un pas endavant per posar-hi solució i la seva aposta per contribuir a la millora del medi ambient i la mobilitat ha estat apostar pel transport públic gratuït. Segons informa The Guardian, a partir de l'estiu, viatjar amb tren, bus i tramvia a Luxemburg serà gratis.

Aquesta proposta revolucionària –ja que seria la primera ciutat del món que aposta per la gratuïtat del servei– és una iniciativa del govern dirigit pel demòcrata Xavier Bettel, reelegit en un segon mandat com a primer ministre, en coalició amb el Partit Socialista i els Verds. El país busca posar remei a una situació de col·lapse pel que fa al tràfic, ja que la capital rep diàriament prop de 200.000 persones que viuen a França, Bèlgica i Alemanya però que treballen a Luxemburg.

En un altre ordre de coses, el Govern es planteja també despenalitzar l'ús recreatiu del cànnabis, legalitzat per a usos medicinals el passat mes de juny.

I a Barcelona? Segons el recent informe 'La salut a Barcelona' a càrrec de l'Agència de Salut Pública del qual vem fer-nos ressò, la quantitat de diòxid de nitrogen a la ciutat, està molt per sobre dels nivells que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS). A banda d'iniciatives com l'impuls de les Superilles i les recents restriccions als vehicles més contaminants, veurem algun dia una Barcelona amb una iniciativa tan potent com la de Luxemburg?

NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat