Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Motos a Barcelona
FOTO: ShutterstockMotos a Barcelona

Entra en vigor la prohibició de les motos més contaminants a Barcelona

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

L'1 de desembre entra en vigència la normativa que prohibeix a les motos matriculades abans del 2003 circular per les zones de baixes emissions de la ciutat, durant episodis d'alta contaminació. Les conegudes com a zones de baixes emissions (ZBE) conformen l'espai interior de les rondes de Barcelona, afectant així també parts d'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

La restricció és vigent des de l'any passat, però només afectava cotxes, ara, en un intent de reduir encara més la contaminació, també s'hi han afegit les motos. La DGT calcula que aquesta normativa pot arribar a afectar un 19% de les motos que circulen habitualment per Barcelona.

Els episodis de contaminació, que es donen entre dos i tres cops l'any, seran actius entre les 7.00 h i les 20.00 h i s'avisaran amb 48 hores d'antelació. En aquestes situacions es recomana usar alternatives com el transport públic, moure's en bicicleta o anar a peu.

Per tal de continuar promovent una mobilització més sostenible l'Ajuntament ha proposat incentius com la T-Verda Metropolitana, que premia amb 3 anys de transport públic gratuït als ciutadans que substitueixin el seu vehicle o motocicleta contaminant.

Una part del col·lectiu de motoristes no ha vist amb bons ulls la nova normativa de mobilitat, perquè la consideren massa precipitada i creuen que el transport públic no està preparat per absorbir aquesta sobtada demanda. Per això, la plataforma Unió Internacional per a la Defensa dels Motoclistes farà una marxa de protesta aquest diumenge, 2 de desembre.

Últimes notícies

    Publicitat