Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La prova pilot de la Sala Apolo, posposada a causa del repunt de la pandèmia

La notícia arriba tan sols vuit dies després que s'anunciés la intenció de reobrir els locals d'oci nocturn

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Quan semblava que les institucions públiques catalanes llançaven un bot salvavides in extremis al sector de l'oci nocturn, la virulència de la pandèmia ha dinamitat qualsevol previsió i expectativa per a reobrir les discoteques i sales de concerts. Davant el xoc de realitat provocat per l'augment de casos de Covid, el Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, promotors d'aquest experiment, s'han vist forçats a posposar l'esdeveniment "fins que millori la situació epidemiològica actual".

Aquest assaig, pioner en el món, proposava un concert amb una afluència superior a les mil persones, que haurien de portar mascareta i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada del recinte. No obstant això, es concebia la possibilitat que els assistents poguessin estar drets, ballar i consumir begudes en els llocs oportuns. Tot i això, les institucions han reculat deu dies després que s'anunciés l'experiment.

El sector reclama ajuda

Aquesta marxa enrere accentua el patiment d'un sector que sent l'aigua al coll després d'estar més de mig any amb la persiana baixada. I, per ara, sense previsions de tornar a obrir en un futur pròxim. El secretari general del gremi de discoteques, Ramón Mas, en la manifestació del 8 d'octubre davant la Generalitat ja advertia que "es corre un risc molt gran a què els nostres locals desapareguin. Hi ha fons voltors que ja estan intentant entrar a locals d'oci nocturn a Catalunya".

La temptativa d'aquesta prova buscava analitzar la viabilitat d'una reobertura planificada i organitzada, basada en l'ús de tests ràpids d'antígens per garantir que els assistents a les sales d'oci nocturn no poguessin esdevenir un motiu de rebrot. Aquesta fórmula, que permet detectar els positius pràcticament al moment, es postulava com una de les solucions per rescatar l'activitat del sector.

NO T'HO PERDIS: Els concerts del mes a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat