Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Juan Antonio Bayona
Foto: Instagram / @filmbayonaJ.A. Bayona amb un premi Astor

'La sociedad de la nieve' de J.A. Bayona, finalista a l'Oscar a millor film internacional

L'últim treball del barceloní també podria optar a l'Oscar a millors efectes visuals, maquillatge i perruqueria i música original

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

"És una història de fer-se gran, aprendre a sobreviure i, sobretot, aprendre a morir", així descrivia Juan Antonio Bayona el seu últim treball a l'entrevista amb Time Out. Ara, poc després de la seva estrena, 'La sociedad de la nieve' podria guanyar quatre premis Oscar. El film del cineasta barceloní avança amb pas ferm cap a Hollywood després que l'Acadèmia l'hagi preseleccionat entre les quinze pel·lícules que optaran a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, a millors efectes especials, millor perruqueria i maquillatge i millor música original.

'La sociedad de la nieve', J.A. Bayona
Foto: Netflix'La sociedad de la nieve', J.A. Bayona

El llargmetratge ha superat la primera fase de la cursa per aparèixer a la popular 'shortlist' definitiva dels films que optaran al guardó a la gala oficial. Per arribar, però, encara s'haurà d'enfrontar a la segona selecció el pròxim 23 de gener, quan es faran públiques les cinc candidates finals.

A més d'optar als Oscars, que se celebraran el 10 de març al Teatre Dolby de Hollywood, 'La sociedad de la nieve' també ha estat seleccionada per competir l'estatueta a millor pel·lícula de parla no anglesa dels Globus d'Or. D'altra banda, el realitzador madrileny Pedro Almodóvar també ha passat el cribratge de la cursa dels Oscars amb el curtmetratge 'Extraña forma de vida', protagonitzat per Ethan Hawke i Pedro Pascal.

De què tracta 'La sociedad de la nieve'?

La pel·lícula recrea el cas real dels supervivents de l'avió que es va estavellar als Andes els anys 70 i els acompanya durant els 72 dies de lluita per tornar a casa. Com en la pràctica totalitat de la seva filmografia, J. A. Bayona torna a col·locar els seus protagonistes davant l'abisme de la mort, en una trama que se situa al valle de las Lágrimas, a la frontera entre Xile i Argentina, la zona on va quedar prostrat el fuselatge de l'F571 estavellat l'octubre de 1972.

Un total de 29 passatgers dels 45 que viatjaven a bord de l'aeronau -la majoria, membres d'un equip de rugbi- van sobreviure a l'impacte i 16 van aconseguir tornar a casa. Bayona els acompanya en aquesta defensa de la vida enfront d'un món que els ha abandonat del tot.

NO T'HO PERDIS: 'La sociedad de la nieve' de J.A. Bayona és un film de supervivència èpic i terrorífic

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat