Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La sorprenent Venus de Milo de neu que arrasa a les xarxes

La borrasca Filomena va despertar la sensibilitat artística dels dos creadors d'aquesta inversemblant reproducció

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

La nevada ha tret la nostra vena més artística. Milers d'espanyols s'han llançat al carrer a demostrar els seus dots a l'hora de fer els millors ninots de neu del barri. Però, com en gairebé tot, hi ha qui ha decidit anar un pas més enllà.

Al barri del Parc de l'Àngel d'Alcalà d'Henares, dos artistes han donat forma a una increïble reproducció en neu de la Venus de Milo, la cèlebre escultura hel·lenística. Els creadors són dos veïns de la ciutat que han demostrat la seva habilitat amb el gel. Segons explicava la web local Dream Alcalá, les professions de tots dos artistes s'allunyen de les arts escultòriques: un d'ells regenta un centre d'osteopatia i massatges esportius, i l'altre és bomber.

Venus de Milo de hielo
Dream Alcalá

"La nostra idea era fer un ninot. Així que vam començar a aixecar neu fins que vam fer un metre d'alçada i vam aconseguir una bona base", ha explicat Daniel a l'esmentat mitjà. "Els meus amics van anar a prendre alguna cosa i quan van tornar ja portàvem tres metres de neu. Tan alt, que vam haver de fer uns graons per pujar".

Allò no havia fet més que començar. "Tan alt vam posar el ninot que li vaig dir al meu company que amb això havíem de fer alguna cosa. Em vaig quedar mirant-lo, i la forma del monticle tenia unes proporcions semblants a la Venus de Milo. Li vaig dir de fer-la i ens hi vam posar". Ja ho deia l'il·lustre artista renaixentista Miquel Àngel quan dissenyava les seves peces escultòriques: "Vaig veure un àngel en el marbre i vaig polir-lo fins deixar-lo en llibertat". En aquest cas, la neu, blanca i pura com l'immaculat marbre de Carrara, va adoptar la silueta d'una reproducció digna de l'art d'Alexandre d'Antioquia, autor d'aquesta famosa peça de l'escultura grega.

NO T'HO PERDIS: Els millors ninots de neu que ens ha deixat el temporal Filomena

Últimes notícies

    Publicitat