Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Superlluna del Cérvol: Com veure la lluna més gran de l'any a Barcelona

Aquest dimecres, la Lluna semblarà ser un 7% més gran del que és habitual. I Barcelona és un bon lloc per veure-la en tota la seva esplendor

Dani Cabezas
Escrit per
Dani Cabezas
Traduït per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

La Lluna té un diàmetre de 3.476 km. Tot i això, segons l'època de l'any i el lloc de la terra des del qual la contemplem, la sensació és que pot ser més petita... o molt més gran.

Aquest dimecres, 13 de juliol, serà un d'aquells dies en què aparentarà ser immensa. En concret, fins a un 7% més del que és habitual. L'anomenada Superlluna del Cérvol, la lluna plena més gran de l'any, es podrà veure en tota la plenitud des de diferents punts d'Espanya, Barcelona entre ells.

I quin és el motiu que es troba darrere aquest fenomen? Senzill: aquesta setmana la Lluna és més a prop de la Terra. La distància habitual entre l'òrbita del satèl·lit i el nostre planeta és d'aproximadament 384.000 quilòmetres de mitjana, mentre que dimecres a la nit serà de menys de 360.000 quilòmetres. Un succés astronòmic que rep el nom de perigeu.

La Superlluna del Cérvol sortirà al cel poques setmanes després de la Superlluna de Maduixa del mes de juny passat. I el mes d'agost serà el torn de la coneguda com a Superlluna de l'Esturió. A aquests fenòmens cal unir-ne altres de molt esperats que tenen lloc al firmament durant l'estiu, com les Perseides.

El nom d'aquesta Superlluna té l'origen a l'època de l'any en què estem, que coincideix amb l'època de brama dels cérvols. Un fenomen tan espectacular com la lluna mateixa.

Cap on hem de mirar?

Aquest dimecres, quan marxi el sol, podrem gaudir de la lluna més gran i brillant de l'any. El fenomen, visible a primera vista, es podrà seguir des de les 21.46 h, moment en què la Lluna sortirà per l'horitzó sud-est a 127º. Per fer-ho fàcil, des de Barcelona cal mirar cap al mar i lleugerament cap a Montjuïc. Tampoc sembla que el temps sigui un impediment per gaudir d'aquesta superlluna del juliol, ni l'estat del cel ni la temperatura.

I recordeu, encara que la Superlluna del Cérvol serà perfectament visible a simple vista des de qualsevol punt, sempre és recomanable acostar-se a un lloc amb la menor contaminació lumínica possible. Allà, i en bona companyia, es podrà presenciar la lluna en tota la seva esplendor.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat