Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Torre Agbar
Foto: Torre Glòries

La Torre Glòries il·luminada per Mart: t'expliquem com l'edifici reflectirà els dies del planeta vermell

Les entrades per al mirador de l'edifici tindran un descompte del 50% coincidint amb la celebració del Festival LlumBCN

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

D'entre totes les notícies marcianes, aquest projecte que us explicarem s'emporta la palma. Si us diem que la Torre Glòries s'il·luminarà amb la llum de Mart us costarà de creure, però vindria ser més o menys això el que podrem veure: la llum que projecta el sol al planeta veí a través d'un dels edificis més icònics de Barcelona.

Del 2 al 4 de febrer, quan la gent passi per la Torre Glòries a partir de la tarda (de 18 a 1.30 h) la veurà il·luminada segons la posició del sol que en aquell moment hi hagi a Mart. Ras i curt: és com si la torre estigués a Mart a aquella hora i el sol del planeta vermell s'hi reflectís en ella.

Torre Glòries
© Elan Fleisher / Time Out

Les llums de l'edifici representaran en temps real el dia marcià, de tal forma que potser una part de la torre no estarà il·luminada perquè en aquella hora no li tocaria el sol. Tot i que el dia i la nit són similars als dos planetes, la posició del sol no és idèntica, i és part de la gràcia d'aquesta nova instal·lació.

La proposta lumínica és obra de l'artista suïssa-italiana Elisa Storelli, es titula 'Mira el sol' i forma part del programa Llum BCN. Es basa en el principi que un dia a Mart té 24 hores, 39 minuts i 25 segons, per tant, la posició del sol a Mart determinarà el tipus d'il·luminació que tindrà la Torre Glòries en cada moment. És una mica complicat d'entendre, però només penseu que, quan passeu prop de l'edifici els dies de la instal·lació, estareu observant un paisatge marcià.

Aprofitar el mirador

A més, per completar l'esdeveniment 'Mira el sol' els dies del festival LlumBCN es podrà visitar l'interior del Mirador de la Torre Glòries en un horari especial ampliat fins a mitjanit. I això no és tot, es preveu una promoció del 50% de descompte a totes les entrades, una oportunitat per gaudir d'un doble capvespre, el de Mart i el de la Terra alhora.

NO T'HO PERDIS: tot el que cal saber del festival LlumBCN

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat