Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vaga de socorristes
Foto: Marta Vidal / ACN

La vaga de socorristes deixarà les platges de Barcelona amb serveis mínims aquest cap de setmana

Els tècnics de salvament han convocat una manifestació on exigeixen cobrar amb regularitat i una ampliació de plantilla

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si aneu a alguna de les platges de Barcelona a partir del divendres 28 de juliol, haureu d'anar amb molt més compte en ficar-vos a l'aigua, tot i que la bandera groga estarà, de moment, de manera indefinida. A partir d'aquest cap de setmana hi haurà menys de la meitat dels socorristes que acostumen a haver-hi per mantenir la seguretat dels banyistes. Aquesta reducció es deu a la vaga indefinida que ha convocat la Confederació General de Treball de Barcelona (CGT) per reivindicar les males condicions laborals a les quals duen sotmesos durant els últims mesos. El mateix divendres 28 també han convocat una manifestació a la Plaça Sant Jaume on demanen, entre altres millores, una ampliació de plantilla i cobrar amb regularitat.

Des que va començar la temporada al mes de maig, els treballadors han hagut de fer dobles torns i moltes hores extres per poder assegurar la seguretat dels banyistes de Barcelona, ja que no hi havia personal suficient. A més els tècnics de salvament també denuncien que les nòmines han arribat amb errors i fora del termini legal, un fet que ja van denunciar al principi de la temporada d'aquest mateix any.

Aquesta vaga no és la primera del gremi aquest 2023, sinó que el passat mes de maig també es van concentrar davant l'Ajuntament de Barcelona per reclamar unes millores que encara no han arribat. En aquesta ocasió, també reclamen rebre les revisions mèdiques que els hi pertoquen, ja que no s'han gestionat de manera correcta. Mentre esperen la resposta de l'Ajuntament, a partir d'aquest divendres les platges de Barcelona contaran només amb 26 professionals encarregats de l'assistència i vigilància, que garanteixen els serveis mínims.

NO T'HO PERDIS: Platges genials a mitja hora de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat