Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aeroport el prat
Foto: Shutterstock

L'Aeroport del Prat gairebé recupera l'activitat prepandèmica amb 4,5 milions de passatgers a l'octubre

Les dades recollides per Aena suposen un 9,4% més de viatgers que el mateix període de 2022

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Les bones notícies per l'Aeroport del Prat s'han convertit en un fet habitual durant els darrers mesos. Després de patir una davallada a la seva activitat després de la pandèmia, l'aeroport ha recuperat algunes de les connexions perdudes i n'ha inclòs de noves com els vols directes a Miami i Kuwait, la primera connexió directa amb un país del Golf Pèrsic des de Barcelona. La recuperació també s'ha vist reflectida en el nombre de passatgers, que aquest octubre s'ha quedat molt a prop d'arribar a les dades prepandèmia.

L'Aeroport del Prat ha tancat el mes amb un total de 4.587.103 passatgers, un 9,4% més respecte al mateix període el passat 2022. D'aquests, 3.381.812 han viatjat en vols internacionals, el que suposa un 12% més que el 2022. Els altres 1.195.212 passatgers ho han fet en vols nacionals, el que representa un 2,6% més que fa un any. Segons les dades que va publicar Aena el passat setembre, des de gener fins a setembre van arribar a Barcelona 37,6 milions de passatgers, una xifra que, gràcies a l'activitat d'octubre, s'ha disparat fins als 42.205.735, un 20,3% més que el 2022.

Els altres aeroports de Catalunya

Si anem més enllà de Barcelona, els aeroports de Girona, Reus i Sabadell també han tancat l'octubre amb xifres positives. El de Girona-Costa Brava ha registrat 190.289 usuaris el darrer mes, un 23,8% més que l'any passat, unes xifres que han fet que ja superi els 1,5 milions de passatgers des de principis de 2023.

L'Aeroport de Reus també ha superat el milió de passatgers aquest any, el que suposa un augment del 14,4% respecte a 2022. Per acabar, el de Sabadell ha registrat un 3,2% més de viatgers al mes d'octubre, però han patit una davallada respecte al nombre d'operacions, un 8,4% que al mateix període de 2022.

NO T'HO PERDIS: Aquests són oficialment els aeroports més caòtics d'Europa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat