Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Gay enderrocada
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona enderroca l'emblemàtica 'Casa Gay' de Marina

Es preveu ubicar al solar resultant del número 122 un "refugi de biodiversitat" per a plantes i animals

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Era un racó emblemàtic del barri de Fort Pienc, un espai que saltava a la vista per la seva singular vegetació que aprofitaven les taules d'una terrassa contigua. Ara, però, aquest indret s'ha transformat en un solar que l'Ajuntament preveu tenir reformat abans no acabi l'any.

Era fàcil veure'l perquè saltava a la vista en travessar el pont, just en el número 122 del carrer Marina. Conegut popularment com el magatzem de la Casa Gay, es tractava de la seu d'una antiga companyia pionera en el lloguer de cadires a la Rambla.

La singularitat de l'edifici construït el 1929 i el seu encaix en el patrimoni industrial de la zona ha passat a millor vida. Només es conservarà, a petició dels veïns, un mosaic que hi havia en la part baixa de la construcció.

Casa Gay abans de l'enderrocament
Foto: Ajuntament de BarcelonaCasa Gay abans de l'enderrocament

Un refugi de la biodiversitat

Atesa la rica vegetació que circumdava l'edifici, l'Ajuntament té previst ubicar-hi un Refugi de la Biodiversitat, un entorn que preservi el "patrimoni natural existent i afavoreixi la biodiversitat de l'entorn".

Es vol que l'espai sigui una zona d'accés limitat per potenciar la presència d'espècies vegetals i que promogui l'alimentació i la nidificació de diversos animals com papallones i altres pol·linitzadors, rèptils, aus i mamífers.

Casa Gay després de l'enderrocament
Foto: Ajuntament de BarcelonaCasa Gay després de l'enderrocament

NO T'HO PERDIS: 17 botigues històriques de Barcelona que has de visitar

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat