Notícies

L'Auditori aposta per les directores d'orquestra en la temporada 2021-22

L'OBC tornarà a tocar sencera per abraçar el gran simfonisme després d'uns mesos de restriccions

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Publicitat

Nou directores d'orquestra es posaran davant de l'OBC durant la nova temporada de L'Auditori que, sota el lema 'Amor i odi', és la que ens retornarà el gran simfonisme en tota la seva plenitud. Després de mesos d'haver d'actuar en formació reduïda a causa de les restriccions, l'orquestra tornarà a tocar en ple, sigui sota la direcció del titular Kazushi Ono o de les batutes convidades, entre les quals trobem un 37% de presència femenina.

Anja Bihlmaier, Alondra de la Parra, Ruth Reinhardt, Tabita Berglund, Anna-Maria Helsing, Laurence Equilbey, Stephanie Childress, Lina González-Granados i Giedré Slekyté dirigiran, doncs, l'OBC en una temporada en què sonaran Mozart, Brahms, Rakhmàninov i Adès, però en què també hi haurà compositores com Lili Boulanger, Sofia Gubaidulina, Andrea Tarrodi, Betsy Jolas, Raquel García-Tomás, Louise Farrenc, Mariona Vila i Kaija Saariaho.

Destaca també la presència de directors com Pinchas Zukerman, Ludovic Morlot, Ilan Vokov, Matthias Pintscher i Nuno Coelho, i de solistes com Sheku Kanneh-Mason, Marco Mezquida, María José Llergo, Patricia Kopatchinskaja, Ian Bostridge, Pierre-Laurent Aimard i Pablo Barragán. En total, l'OBC oferirà 27 programes i tres concerts al festival Mozart Nits d'Estiu, i s'embarcarà en una gira per Escandinàvia. 

Joan Magrané i Bernat Vivancos seran els compositors convidats i músics com Matthias Pintscher, Ilan Volkov, Thomas Adès, Ian Bostridge, Nicola Benedetti i Denis Kozhukhin participaran en diversos projectes durant la temporada.

Coincidint amb el 150è aniversari del naixement el 80è de la mort de Serguei Rakmàninov, L'Auditori celebra el Festival Rakhmàninov, amb plats forts com la integral de concerts per a piano del compositor interpretats per Kozhukhin sota la direcció de Matthias Pintscher i Kazushi Ono. 

Festival Mozart Nits d'Estiu

A la sala 1 de L'Auditori i també al Palau de la Música, es torna a celebrar, per segon any, el festival Mozart Nits d'Estiu, amb tres programes entre el 30 de juny i el 16 de juliol, en què l'OBC es capbussarà en l'obra del geni de Salzburg (i també de Haydn, Farrenc, Baguer, Gluck i Thomas Adès) sota les batutes de Trevor Pinnock, Laurence Equilbey i Dani Espasa, i amb solistes com el violoncel·lista Kian Soltani, la violinista Nicola Benedetti i la soprano Patricia Petibon.

Per altra banda, aquesta temporada també visitaran L'Auditori l’Orquestra del Mariïnsky i les simfòniques de Viena, Düsseldorf i Stuttgart amb els seus titulars Valéry Gergiev, Andrés Orozco-Estrada, Ádám Fischer i Teodor Currentzis.

Completen l'extensíssima programació 2021-22 de L'Auditori els 26 programes de la Banda Municipal, el cicle Música Antiga (dins del qual Jordi Savall continuarà la seva integral de simfonies de Beethoven), els festivals Llums d'Antiga i Emergents, i els cicles de música moderna Sampler Sèries, Sit Back i Escenes.  

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de música clàssica a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat