Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les imatges de l'eclosió dels ous de tortuga a la platja de Barcelona

Dels 60 ous que hi havia al niu han nascut 56 cries de manera natural

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Ha estat un dels serials més seguits de l'estiu a Barcelona, una història que arriba a la seva conclusió i, per sort, és un final feliç. Finalment han eclosionat els ous que una femella de tortuga babaua o careta (Caretta caretta) va pondre a la platja de la Mar Bella de Barcelona els dies 15 i 16 de juliol.

Tortugues careta
Foto: Fundació CRAM

El cas va tenir molt d'impacte als mitjans perquè era la primera vegada que aquesta espècie en perill d'extinció triava les platges de la ciutat per guardar els seus ous. L'animal hi va dipositar 77 ous dels quals 17 van ser traslladats per la Fundació CRAM a altres instal·lacions per assegurar-ne la seva supervivència.

Tortugues careta
Foto: Fundació CRAM

Vigilats les 24 hores per un grup de voluntaris, dels 60 ous que van quedar a la platja han nascut 56 cries de manera natural, la qual cosa es considera un èxit segons els experts. Les altes temperatures han accelerat el procés, que ha culminat el cap de setmana amb el naixement de les últimes 10 cries que han emprès el camí del mar.

Tortugues careta
Foto: Fundació CRAM

En obrir-se el niu, s'han descobert cinc ous més, quatre que no eren viables i una última tortuga viva a 20 centímetres de profunditat que s'ha endut la fundació CRAM a les seves instal·lacions. Del total de 56 tortuguetes, 42 han anat al mar i 14 més es troben al CRAM i al Zoo de Barcelona per a la seva cria en captivitat.

Tortugues careta
Foto: Fundació CRAM

L'èxit de tota operació obre la porta al retorn dels exemplars un cop siguin adults per fer de Barcelona un lloc habitual de posta d'ous de tortuga. Per saber això, però, encara haurem d'esperar uns quants anys més.

NO T'HO PERDIS: Un veí de Barcelona crea un museu dedicat a la saga 'Alien'

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat