Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les mascaretes més friquis i divertides

Originals, esbojarrades però també veritables obres d'art. Flipareu amb aquestes mascaretes!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Considerada fins fa poc com un accessori excèntric fora d'àmbits professionals com el sanitari o d'àmbits creatius com el de la moda, la mascareta ha fet el salt al carrer, ha suscitat debat polític, esdevingut objecte de desig i llenç per a la creativitat. Aquests són els exemples més exagerats que hem trobat a les xarxes, mascaretes que queden al marge de la proposta higiènica i abracen l'esperpent i la sorpresa. 

Ens fem llengotes?  

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Ýrúrarí (@yrurari) el

La dissenyadora tèxtil Ýr Jóhannsdóttir explora el punt i juga amb el cos creant peces tridimensionals. Us hi atreviríeu, amb una mascareta d'una boca expandida que abraça el nas, i llengotes irreverents que protegeixen els llavis i els orificis nasals? El seu experiment en temps de confinament s'ha fet viral i com explica a Instagram es congratula d'haver aconseguit fer-nos riure. No estan a la venda, però qui sap? Ajudarien segur a mantenir la distància. 

Anticipació + imaginació

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Max Siedentopf (@maxsiedentopf) el

Al febrer, avançant-se en el temps i la gravetat de la crisi sanitària, l'artista visual Max Siedentopf va posar en marxa la sèrie 'How-to survive a deadly global virus' després de veure que a les xarxes ja corrien alternatives a les mascaretes convencionals. El dissenyador proposava cobrir-se boca i nas amb una fulla d'enciam, uns sostenidors o les restes d'un pot de crema d'avellanes, entre d'altres. Com explicava a Instagram, "El virus s'està escampant a escala global, i mostro com pots protegir-te del virus mortal a partir d'objectes que formen part del dia a dia". 

La teva millor cara 

Mascatera de Resting Risk Face
Mascatera de Resting Risk FaceFoto: Resting Risk Face

No us sembla que la mascareta ens dona cert punt de misteri? Com serà la cara que s'amaga sota els ulls d'aquella persona? Les mascaretes de l'empresa Resting Risk Face no deixen gaire a la imaginació, ja que imprimeixen en elles la cara dels seus usuaris aconseguint un efecte de plena normalitat. La idea va sorgir perquè no calgui treure's la mascareta per activar el reconeixement facial d'alguns telèfons mòbils. Ens sembla divertit jugar a portar la cara d'una altra persona. 

Mascareta mecànica

Mascarilla para comer
Mascarilla para comerFoto: Youtube

No estem aquí per parlar de la seguretat de les mascaretes, sinó de la seva originalitat i aquesta, malgrat tot, ho és. Potser us heu trobat en la situació: et compres un gelat i quan li vols fer la primera mossegada, ups!, portes la mascareta posada, te l'has de treure, guardar a un lloc segur... Però l'empresa israeliana Avtipus Patents & Inventions ha inventat aquesta mascareta amb una obertura a l'alçada de la boca que s'obre i tanca amb un mecanisme similar al del fre d'una bicicleta. No, no és la més còmoda del món, però què importa! 

D'exposició

Màscara de Tiago Almeida
Màscara de Tiago AlmeidaFoto: Tiago Almeida

Sí, les mascaretes també són obres d'art i, com a tal, objectes d'exposició. Un exemple són aquests dissenys que es van poder veure a la mostra 'Masters of Disguise' al London Design Festival. 23 artistes –Martino Gamper, Soft Baroque, Rio Kobayashi, Bertjan Pot...– han fet mascaretes que els representa a ells mateixos i, veient-les, no podem ni imaginar la creativitat que hi ha dins d'aquests caps. Són de materials, mides, colors i referències totalment antagòniques, i això les fa encara més interessants. 

NO T'HO PERDIS: Mascaretes: models, consells per utilitzar-les i on comprar-les

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat