Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les mascaretes més originals per als amants de la bona música

Una col·lecció de mascaretes entre nostàlgiques i solidàries per cantar sense por dels contagis

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La imatge de Fernando Simón, director tècnic de Sanitat, lluint la mascareta de Freddie Mercury en roda de premsa encara ens dura a la retina. A cavall de la melomania i la mitomania trobem tot de mascaretes que, a més de protegir-nos i protegir els que ens envolten, fan palès l'amor i devoció per la música, cantants i bandes. Quin d'aquests models us posaríeu, fans? 

Queen

Entre els productes de marxandatge de Queen destaquen les mascaretes amb el seu logo, una insígnia quasi reial abraçada pels signes del zodíac dels quatre membres de la banda: el lleó de Leo per a John Deacon i Roger Taylor, el crac de Cancer per a Brian May i les dues nímfes de Verge per a Freddie Mercury. No és una mascareta tan potent com la de Simón, amb la silueta de Mercury vestint el 'look' de la gira Magic de l'any 86, però fa el fet. El pac de dues mascaretes val 25 euros i es pot adquirir a la pàgina oficial de Queen. 

Mascareta Queen
Foto: Queen official site

Els Beatles

Ringo Star va recórrer a un mem de John Lennon girant cua a Abbie Road per recordar al món la importància de dur mascareta ("Peace and love everybody stay safe be cool be kind and loving peace", deia a Instagram). Més enllà de l'anècdota, una de les propostes més divertides inspirades en l'imaginari de la banda de Liverpool és la mascareta que recrea la psicodèlia del film d'animació 'Yellow submarine', un disseny de Pet-cheetah disponible a Redbubble (a partir de 13,11 euros).

Mascareta Yellow Submarine Beatles
Foto: Pet-cheetah / redbubble.com

Billie Eilish

Quan al gener el coronavirus semblava un problema aliè, Billie Eilish va fer cap als Grammy vestida de Gucci i amb mascareta. L'estrella del pop que en les darreres hores ha manifestat que "Trump està destruint el nostre país i tot allò que ens importa" ha convertit el seu logo, la figura de Blohsh, en protagonista d'una mascareta solidària. Els diners recaptats en la venda del producte es donaran a l'organització humanitària Direct relief i vosaltres irradiareu color i energia. El preu de la mascareta és de 17 euros.

Mascareta Billie Eilish
Foto: billieeilish.com

David Bowie

La portada del disc 'Alladin Sane', obra de Brian Duffy, és una de les moltes cares de David Bowie, potser una de les més icòniques, i per això no podia faltar al repertori de mascaretes musicals. Hi ha moltes versions retallades amb el llamp, com el va dibuixar Pierre Laroche sobre la cara del Duc Blanc, però ens agrada aquesta que recupera tota la silueta de l'artista; és obra de Hannah Coldwell, que també ha dibuixat altres ídols desapareguts com Amy Winehouse i George Michael (els trobareu a Redbubble, a partir de 14,07 euros). 

Mascareta David Bowie
Foto: Hannah Coldwell / redbubble.com

Patti Smith 

Després de llegir-la a 'L'any del mico' i dels missatges que la cantant ha compartit a les xarxes recordant la importància d'usar mascareta, també volem fer sortir Patti Smith. El model de Morvern Designs que venen a través de Redbubble (13,11 euros) juga amb un estampat que reprodueix la figura de la cantant a la coberta de 'Horses', immortalitzada per Robert Mapplethorpe. 

Mascareta Patti Smith
Foto: MorvernDesigns / redbubble.com

NO T'HO PERDIS: mascaretes per donar suport a la indústria musical

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat