Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les millors imatges de la Mercè 2020

La festa major de Barcelona d'enguany deixa fotografies boniques, malgrat els aforaments limitats, la distància i les mascaretes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Una Mercè inèdita, especial, insòlita, irrepetible, ja ho sabem... La festa major de Barcelona d'enguany passarà a la història per motius obvis (aforaments reduïts, distàncies de seguretat, mascaretes); i som conscients que no podem gaudir-ne com ens agradaria (ballant fins a les 3 de la matinada, fent pinya al voltant de les pinyes dels castells, a peu de carrer totes juntes), però creiem que també deixa imatges emocionants si pensem d'on venim i quant falta per tornar a aquella part de "la normalitat" que sí que ens agradava. Visca la Mercè!

Espectacle de circ a la Ciutadella. Mercè 2020
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els espais destinats a la festa són els habituals, tot i que s'han diversificat i ampliat localitzacions; a la Ciutadella han tornat el circ i els espectacles de petit format del MAC Festival, però aquesta vegada el públic s'ho mira assegut i endreçat, a una distància prudencial.

Cavallets cotoners al Seguici de la Mercè 2020
Foto: Ajuntament de Barcelona

El dijous 24 al Moll de la Fusta va tenir lloc el Toc d'inici, que habitualment obria la festa major la tarda del pregó. Hi van participar els gegants de la Ciutat i del Pi, el bestiari històric de la ciutat, com els Cavallets cotoners (foto), i els bastoners... I és aquí on diumenge es podran veure les bèsties de foc "en acció" (cal reservar entrada). Si baixeu al Moll de la Fusta, feu una escombrada de l'skyline de la ciutat; trobareu la Verge de la Mercè que us saluda des de les altures. 

Rodrigo Cuevas al BAM. Mercè 2020
Foto: Ajuntament de Barcelona

El BAM va esgotar entrades de pressa, i també van volar les entrades per a la majoria de grans espectacles de la Mercè (l'Ajuntament fa una crida per alliberar entrades en cas de no poder-hi assistir i així evitar concerts sense públic). Entre els noms a veure, Rodrigo Cuevas: els esclops de l'agitador folklòric van ressonar a l'escenari de la Casa de l'Aigua.  

Grec, escenari de la Mercè 2020
Foto: Xavi Torrent

Res millor que un auditori a l'aire lliure en temps de crisi sanitària. El teatre de Montjuïc va ser dels primers espais a recuperar certa activitat després del confinament, amb el Festival Grec adaptat a les circumstàncies, i ha acollit també concerts de la Mercè: Seward, Roger Mas i Maria del Mar Bonet ja hi han tocat; també passaran per aquí Quico Pi de la Serra, Enric Montefusco, Maria Rodés i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, entre d'altres.

Tortell Poltrona. Mercè 2020
Foto: Ajuntament de Barcelona

Les paraules de Tortell Poltrona com a pregoner de la Mercè van aixecar polseguera entre la classe política. El dimecres 23 vam sentir-lo parlar i cantar al Saló de Cent (maquíssims els 'Goigs a la Mare de Déu de la Mercè); es va tornar a posar el nas vermell per fer l'espectacle 'Post-clàssic' dins del MAC Festival.

NO T'HO PERDIS: La guia de la Mercè 2020

Últimes notícies

    Publicitat